CRAANG и SOUNDPROPHET с концерт в София

Craang се завръщат на българската сцена. Освен албума „To The Estimated Time of The Universe“, който групата представи на първия си концерт в София, ще чуем и нови неща, които досега не са представяни никъде.

Гръцката ъндърграунд сцена наистина ни дарява със страхотни групи! CRAANG са едно от тези златни кюлчета, способни да ни отведат някъде там далеч.„To The Estimated Time of The Universe“ – заглавието на първия им албум е достатъчно красноречиво: космически трип, състоящ се от четири дълги хеви джем-а, наситени с много атмосфера. Феновете на MONKEY3 ще оценят звука на CRAANG. Затова, ако искате да си оставите съзнанието да се слива с другите измерения и да бъде буквално смачкано от фъз-а, елате и споделете момента с нас.

Soundprophet e рок група oснована през 2010 в София. Музикантите са силно повлияни от алтернативната, инди и гръндж сцена, както и от класическия хард и хеви рок. В самото начало бандата взима участие в няколко издания на традиционните фестивални вечери „Сиатъл Найт”, където е една от малкото групи, които представят и своя авторска музика. Мрачният интровертен рок, който струи още от първите парчета на бандата, навява препратки към най-добрите години на алтернативната вълна от 90-те.
След изключително силни три години, множество клубни и фестивални участия (включително две издания на Wrong Fest), в края на 2013 г. групата издава своя дебютен албум „More Than Any Spoken Words“. Тавата се приема изключително добре за ъндърграунд албум изцяло продуциран и издаден от самите музиканти. Структурата на парчетата е стегната, влиянията преливат от „Сиатъл” през „прог” и арт рок елементи, но „меланхоличната атмосфера е налице – много болка, градски мрак и самота”.

„Песни като „Dead Nature“ или „Without Words“ носят усещането като да са записвани в някой гараж, но отвъд Океана. Колкото до колаборацията с Деница Серафимова от Irfan в „Strive“ – едва ли други изпълнители от толкова различни стилове могат да изградят толкова мистична симбиоза“

Toва споделиха организаторите от Wrong Fest.
Концертът ще се състои на 4 декември в B-Side на клуб „Mixtape 5“, стартът е посочен за 21:30 ч., а билети можете да намерите в мрежата на ticketlogic.bg, като цената на предварителна продажба е 8 лв, а в деня на събитието – 10 лв.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото