COOL DEN представят втория си албум с концерт

Младата група COOL DEN ще представи песните от втория си албум “Тази земя” на 20 октомври, от 20 часа в клуб Терминал 1. Албумът се състои от дванадесет песни – девет на български и три на английски език. Забавлението, скачането и погото са гарантирани, тъй като звученето е в типичния за групата стил, събиращ в себе си елементи на гръндж, фънк, пънк, ска, алтърнатив и др.

“Вдъхновени сме от групи като Wickeda, No more many more, Контрол, Джанго Зе и др. бихме искали да споделим с българската публика песни, които да резонират с тяхната действителност и копнежи. С доза хумор и с доза сериозност”, споделят момчетата от COOL DEN и Никола Симеонов (китарист и вокалист) добавя “Просто се опитваме да правим песни за хората”. В канала на групата вече може да бъде чут първия сингъл от албума, на който е и кръстен целия албум – “Тази земя”, а на 10 октомври албумът ще бъде пуснат за слушане в Youtube и онлайн платформата – Spotify

През пролетта на 2020 година, COOL DEN издават дебютния си албум “1”, като продуцент е GEGA Sound Production, зад който седят имената на Оги Кьосовски (Контрол), Радослав Гергов – Радула (Радула, No more many more и др.), Иван Гатев (Контрол, Лок Маруху и др.). През есента на 2020 претърпяват лека промяна в състава, като Явор Цветанов напуска групата и неговото място, зад барабаните, идва Теодор Чирпанлиев. “Откакто Тедо дойде, ние станахме истинска група”, споделя Никола Симеонов и добавя “и веднага започнахме да пишем втория албум, който вече е готов!”.
Този път продуцент на албума са самите COOL DEN, а аудио обработката (запис, микс, мастър) и творчески насоки по време на звукозаписния процес са дело на Стоян Бозов – Creative Labs Studio.

COOL DEN се формира през 2018 година, а историята започва с една шапка на “Витошка”.
“Видях Никола да свири и пее на “Витошка” и седнах да го послушам. Споделих му, че и аз се занимавам с музика, а той веднага ме покани да изпеем нещо заедно. Песента беше “ No Excuses” на Alice in Chains и още първите 10 секунди мина, човек, който пусна 20лв. в шапката ни. Това го приехме като знак от съдбата и веднага решихме да направим група”, разказва Ивайло Петров – китарист и вокалист. Групата в момента се състои от четири млади момчета – Васил – бас китара, Теодор – барабани, Никола – вокал и китара, Ивайло – вокал и китара.

Очакваме ви на 20 октомври, 20 часа, клуб “Терминал 1”, за да подскачаме заедно!

Повече информация може да откриете на Facebook страницата на COOL DEN и в YouTube канала!

 

Снимки: Поля Христова

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото