Бургас става ‘Град на хипитата’

Васко Кръпката, Джанго Зе, „Силует” и летящи фенери на July Morning!

Бургас ще се превърне в олицетворение на хипи празника July Morning.

Целият град ще възроди духа на 70-те с много рок музика, ретро изложби, улични музиканти и безплатни прожекции. Сред изпълнителите на „Сцената под звездите”, която ще бъде на Централния плаж, са Васко Кръпката и „Подуене Блус Бенд”, Джанго Зе, The Pomorians, „Силует” и бургаски местни банди, като „Стокхолм” и D’ Family.

Не само живата музика ще отбележи „Посрещането на изгрева”. За да се пресъздаде духа на свободата, любовта и музите, завещан от хипи поколението, ще има истинска „Алея на творчеството” (участъка от главната улица „Богориди” в часта си от „Гъбката” до „Културен център Казиното”.) Тя ще бъде украсена с музикални инструменти, ще е пренаселена с улични музиканти и ще предлага всякакви атракции. Например безплатни фотосесии с  ретро кола и хипи аксесоари, продажба на биографии на изестни музиканти,  безплатно кафе от STARBUCKS и др. В парка ще има безплатна прожекция на филма HAIR (КОСА) и ще бъдат поставени телескопи за нощно наблюдение на небесните тела. Самият плаж ще се превърне в „импровизиран звезден небосклон” благодарение на масово пускане на летящи фенери. С изгрева ще прозвучи мощно URIAH HEP с “July Morning”, но това няма да е краят на хипи фиестата, която със сигурност ще продължи докато купонджиите имат сили.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото