Китаристът на QUEEN Brian May съобщи, че е претърпял малък сърдечен удар. Ето и изявлението в социалните мрежи, което той споделя:
„Мислех, дали да разкажа историята си тук, защото това е просто малко по-интимно, но мисля, че имам нужда да я споделя, защото хората си измислят истории и мислех да ви кажа истината за това, което се случи.

„Казах ви, че имам разкъсан мускул. След като ми поставиха диагнозата, решихме, че е причудлив инцидент в градинарството. Но, така или иначе, се оказа, че всъщност не е така. Направих ЯМР и да, имах разкъсване в моя глутеус максимум.

„Сега седмица по-късно все още съм в агония – имам предвид истинска агония. Исках да скоча в някои моменти. Не можех да повярвам на болката и хората ми казваха:“ Това не е като разкъсан мускул, прекалено силно е. „И така в крайна сметканаправих друг ЯМР, но този път открихме притиснат седалищен нерв.“

Впоследствие усеща краткотрайно стягане в гърдите и след консултация с личния си лекар бива откаран в болница, където му е съобщено, че е прекалрал лек сърдечен удар.
Brian е отказал троен байпас , но се е съгласил на поставянето на три стента. Операцията е преминала успешно и музикантът се възстановява.