Китайският едноличен атмосферик блек метъл проект Borkr анонсира нов албум. Наследникът на излезлия през далечната 2012-та година „Amber“ ще се появи на 20-ти юли чрез Pest Productions и ще носи името „Copper“.

„За всеки, запознат с китайската блек метъл сцена, името Borkr ще предизвика усещането да бъдеш загубен сред дъждовна есенна гора, гравирана в мрачните мечти за миналото – пейзажи, характерни за поетичните звукови картини, сътворени от ранните албуми на Drudkh. Този едноличен китайски блек метъл проект е признат за местния отговор на наследството на украинските майстори благодарение на дебюта „Amber“, появил се преди почти декада. Вторият албум, озаглавен „Copper“ е записан скоро след излизането на „Amber“, но никога не бива издаден. Също така е бил планиран като втора част от трилогия, която в крайна сметка не бива реализирана.

Музиката в „Copper“ може да не отговори на очакванията на мнозина (особено на тези, влюбени в „Amber“), поради омаловажаването на прекрасно сътворената грандиозна атмосфера в предшественика му. Без да губи от брилянтната си магия в хипнотичните рифове, звуковият свят въплътен в творбата е доста по-древен и тържествен,  някой би го нарекъл дори уединен, заради low-fi продукцията и (особено) заради онзи аматьорски дух, зад небрежните, на моменти шамански ударни ритми. Доста биха асоциирали „Copper“ с ветерани заклинатели като ранните Urfaust и Lönndom/LIK, при това с пълно право – хипнотичните мелодии, характерни за „Amber“ все още присъстват, но са все по-пусти и непринудени. Borkr отново прави това, в което е най-добър – създава звукови лабиринти сред безкрайните гори и потоци, завинаги впримчени в миналото, само че този път всичко чезнещо в ръждивия цвят на медта.“

Pest Productions ще издаде албума във формат на шестпанелен дигипак диск, ограничен в тираж от 200 бройки. В допълнение към това, лейбълът ще преиздаде трилогията албуми „Cosmogaia“, „Parallel Worlds Of Sorrow“ и „The End Of Tumult“, появили се между 2014-та и 2016-та година като издания на E.D.I.E.H. – основният проект на Borkr.

Песните в албума са както следва:

01. The Hand That Shatters The Dawning Silver
02. Tarnished By The Sun
03. Muddy Tears Of The Forest
04. Copper

Песента „The Hand That Shatters The Dawning Silver“ можете да слушате долу.