Премиерата на „Сам“ – най-личната и емоционална песен, която BLOODRUSH някога са записвали, е в петък, 20 май, в 11:00 в официалния YouTube канал на групата.

 Това е и първата балада в историята на групата от Добрич, която има зад гърба си вече два албума. Косьо Коларов, вокал и автор на музиката и текста на „Сам“, признава, че дори малко се притеснява да я сподели със света. Свързана е с дълбоко емоционална лична случка, провокирана от раздяла, която вдъхновява Косьо да напише „Сам“ за по-малко от два часа.

Видеото към „Сам“ е второто от четири видеа, които групата планира да издаде до края на годината и всъщност е хронологичното продължение на историята в сингъла, с който BLOODRUSH се завърна преди два месеца на музикалната сцена у нас: „Заедно ли ще горим?“.  Елегантният клип отново е по идея и изпълнение на “четвъртия” в рок триото – Петър Тухчиев. Със завръщането си в родния град, BLOODRUSH продължават да преоткриват потънали в прах и забрава уникални локации, които съживяват с видеоклиповете си. Наситен и сантиментален ренесанс получава добричката регионална библиотека „Дора Габе“, която момчетата са посещавали като деца. Нейният въздействащ автентичен витраж на тема българска история става част от историята на „Сам“, въпреки че залата отдавна е превърната в хранилище и е затворена за посетители. Добричкият драматичен театър „Йордан Йовков“ и художествена галерия в града пък са изненадващият нов декор за лайв сцените на BLOODRUSH за „Сам“. 

Песента е снимана в изисканата и безскрупулна стилистика на 20-те години на миналия век и носи духа и особеностите на отминали времена, на честни бандити с висок морал и страстни любови. Въпреки изключително ниските температури в неотопляемите културни забележителности по време на снимките, Митко, Марти и Косьо влизат супер естествено в ролите си на класически гангстери и мистерията в новите клипове на BLOODRUSH се задълбoчава.

Лятото на BLOODRUSH включва няколко оpen air фестивала – Антибал 2022, MammothFest 2022 в Гърция, Reload Festival, Neverfest във Варна, Elin Pelin Pop, REBEL REBEL 2022 в София и поне още един сингъл – 3/4 вече се подготвя.

Bloodrush са:
Коста Коларов – вокали и китара
Димитър Димов – бас китара
Мартин Кирилов – барабани 

@ Web store Bloodrush

@Spotify Bloodrush  

@Facebook Bloodrush

@Instagram Bloodrush

@Youtube Bloodrush

 

Photo credits: Ramble Rattle

Дизайн:  Кирил Сапунджиев

Press & Management: Projector Plus

Проектът се реализира с подкрепата на Национален Фонд Култура.

Bloodrush – Сам

Продуцент: Bloodrush

Музика, микс и мастър: Коста Коларов 

Текст: Коста Коларов 

Аранжимент: Bloodrush

Записи: Васко Райков (Audioslot) и Коста Коларов