Шведските метъли Bloodbath обявиха, че се зъвръщат с нов албум. Grand Morbid Funeral е първият им албум след раздялата с Mikael Akerfeldt, когото познаваме и от Opeth. На 16 септември предстои анонсирането на името на новия вокалист, а около два месеца по-късно – на 17 ноември  Peaceville Records ще се погрижат албумът да е вече на пазара.

Китаристът Anders ‘Blakkheim’ Nystrom казва, че феновете могат да очакват „разрушителен, суров, тежък, органичен и кален дет метъл“. Какво повече?!

Горди сме от всички тези разновидни откъм стил записи и ни хареса да работим по всеки един от тях, но идеята никога не е била да се съсредоточим върху определен стил, така че дойде време да превключим на друг.
Вече беше решено, че веднага след последния албум, следващият албум няма да бъде втора част наThe Fathomless Mastery, но в дадени аспекти може да се каже, че ще бъде дори негова противоположност.

Записите са направени отново в Ghost Ward Studios и City of Glass Studios в Стокхолм, миксирането е поверено на David Castillo. От групана обещават, че това ще е„най-тъмният и най-мръсният опус до сега“. Дуум мелодиите, контрастиращи си с безпощадни рифове, ще срещнат и някои специални гост-участия като Chris Reifert и Eric Cutler от Autopsy.