BLIND GUARDIAN издават акустичен албум

blindguardianband2014promonew_638

 

Обещавайки да бъде един от най-амбициозните проекти в историята на метъла, предстоящия албум на BLIND GUARDIAN ще си заслужава чакането. Идеята за записване на оркестрален албум първоначално се  формира в съзнанието на двете водещи светлини във вселената на BLIND GUARDIAN – китариста André Olbrich и вокалиста Hansi Kürsch – повреме на деветдесетте, когато BLIND GUARDIAN започнаха да използват оркестрални елементи, за да подсилят богатото си звучене.
Днес те разкриха невероятна обложка, която е създадена от прочутия художник Gyula Havancsák. Hansi Kürsch коментира:

Обложката на Gyula Havancsák перфектно пасва на предстоящия ни проект и аз мисля, че е истински шедьовър. Любовта към детайлите на Gulya е невероятна и неговата способност да може да вниква в същността на сложни истории и да ги превръща в изкуство е удивителна. Ние сме повече от щастливи, тъй като той можа напълно да улови монументалната атмосфера на музиката. Буквално перфектно съчетание!

През последните години гигантският проект започна да се оформя и успоредно с епичните си звукови каскади се разви и лирическата концепция. За това BLIND GUARDIAN намериха подкрепа от немския автор на бестселъри Markus Heitz, чиято последна новела “Die Dunklen Lande” излезе на 1 март 2019 година. Историята в книгата се развива през 1629 г. и съдържа предисторията към опуса на BLIND GUARDIAN„Legacy Of The Dark Lands“, който ще бъде издаден на 1 ноември.
За да придобиете първа представа за новия им албум, тук може да видите и кратък трейлър.

 

 

FB_IMG_1562680281221

  1. #1 написан от Анонимен (преди 4 години)

    Оркестрален бе, умници.., не акустичен…

  2. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  3. Коментари за тази публикация
В началото