BLACK SABBATH – 13

Тридесет и пет години след като Ozzy записва последно с Black Sabbath, очакването за студиен реюниън приключи. Феновете на групата могат само да въздъхнат спокойно, защото чакането си заслужаваше. Въпреки че не успяха да съберат 100 % от оригиналния състав, бирмингамци намериха достоен заместник в лицето на барабаниста Brad Wilk. Рифовете на Tony Iommi както винаги звучат великолепно и запомнящо се, а гласът на неостаряващия Ozzy  владее със своята специфика и напомня за отминалите времена във всичките осем парчета. Откриващото ‘End of the Beginning’ определено може да се нарече съвременен прочит на класиката ‘Black Sabbath’, Iommi не изневерява на себе си още от самото начало. ‘God is Dead ?’ е следващият крайъгълен камък, бетониран на моменти от тандема Geezer Butler и Brad Wilk. Не може да мине и без задължителната балада – ‘Zeitgeist’, странно връщаща ни към ‘Planet Caravan’. Краят на цялото творение е отново запомнящ се, той ни телепортира 43 години назад, за да чуем същия кротък дъжд и камбани, както в едноименния албум на групата. Дали това ще бъде краят на тяхната звукозаписна кариера само бъдещето ще покаже.

Като цяло това не е най-добрият албум на четворката, но успява да се нареди сред тези, които един фен задължително трябва да чуе.

Оценка: 7.5/10

 

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото