barshasketh-band

Сега, десетилетие след своето начало, BARSHASKETH издава нов едноименен албум, който концептуално е съсредоточен върху Be’er Shachat, от където името на групата произхожда. Този термин грубо се превежда като „Яма на корупцията“, многостранна езотерична идея относно собственото съществуване в цикличен процес, който минава през фази на разрушение, пречистване и крайно конфликтно прераждане. Действително тази концептуална дъга дълбоко и перфектно илюстрира еволюцията на BARSHASKETH през годините, намирайки своя апотеоз в кривите коридори на Barshasketh.

По време на уникалното си и компактно 54-минутно произведение, квартетът наистина стреля с пълна сила, проучвайки нови територии с амбициозни композиции и демонстрирайки несъмнено перкусионно варварство, което не е чувано в предишни техни записи, връщайки към чистата, рафинирана втора вълна блек метъл.

Подобно на своя предшественик Barshasketh вдишва същността от древните, докато представя един уважаван съвременен аспект. Това сливане на мистицизъм може да напомня на 1999 толкова сигурно, колкото 2019.

Както и предшественикът му „Ophidian Henosis“, „Barshasketh“ е записан в уважаваното Necromorbus Studio с Tore Stjerna и тази продукция подчертава острия баланс между агресия и атмосфера.

Четвъртият едноименен албум на BARSHASKETH излиза на 15 януари чрез W.T.C.Productions. Чиста, рафинирана дестилация на същността на групата до момента. Обложката и трак листът, в който можете да чуете и първият сингъл от албума вижте по-долу.

„A black sun rises at the dawn of 2019, and it bears the name Barshasketh!“

barshasketh-cover

 

1.Vacillation
2.Resolve
3.Consciousness I
4.Consciousness II
5.Ruin I
6.Ruin II
7.Rebirth
8.Recrudescense