balkan beats night

Четирима български музиканти за първи път се събират на една сцена. Веселин Митев (ИСИХИЯ), Николай Иванов (ОМ), Петър Йорданов-Бъни (ОРАТНИЦА) и Константин Кучев (ОСНОВНО ВЕТРОВЕ) ще се качат на сцената на Зала за събития „В парка“, за да представят един уникален проект. В музиката им се преплитат стилове от древността и съвремието, от различни времена и пространства. В основата ѝ е необикновеният, трансцедиращ звук на хенг-дръма. Ще чуете индийски ситар, цигулка, арменски дудук, каба гайда, овал и looper в търсене на нов музикален диалог без ограничения.

Веселин Митев е вокал и гайда в групите КАЙНО ЙЕСНО СЛОНЦЕ и ИСИХИЯ, както и в много други етно проекти с корени и дълбока любов към българския фолклор и църковно-славянската музика.

Николай Иванов е автор на музиката на над 50 филма, участник в многобройни проекти в Европа, Азия, Далечния Изток, Африка, Арабския свят. През 1991 Г. създава първата етно амбиент група ОМ и досега развива последователно синтетичен “CROSSS CULTURE” музикален стил. Има издадени над 25 CD в Германия, Франция, Унгария, Норвегия и България.

Петър Йорданов-Бъни е добре познат от група ОРАТНИЦА, с която е обиколил повечето световни фестивали в Европа, Азия, Далечния Изток. Свири на разнородни перкусионни инструменти като кахон, хенг дръм, джембе, тарамбука, тъпан и др. Пресъздава елементи от фолклора ни по един модерен и лесно достъпен начин.

Константин Кучев е импровизатор, певец и цигулар в музикални и театрални проекти като ОСНОВНО ВЕТРОВЕ, РАЗХОДКА ПО ЛУНАТА, STRAWBERRY FINNS, театър „Тук и сега“.

На традиционния български празник 1-ви март музикантите ще ни зарадват и с втора част на концерта си – Jam Session, в която желаещите от публиката ще имат възможността да се присъединят към тях на сцената и заедно да сътворят нещо, което може да се чуе само тогава, на живо „В парка“!

Събитието ще се състои на 1-ви март от 21:00. Билети на цена от 5 лв се продават в мрежата на Тicketportal. Може да запазите своя билет тук. Ако има останали, ще се продават и на място в деня на концерта. Количеството е ограничено, така, че побързайте!