В прослава на римския бог на виното, екстаза и лудостта, психеделичната блек метъл група BACCHUS излиза от френския ъндърграунд, за да представи опияняващия си дебютен албум. Следвайки едноименното си дебютно EP от януари 2021 г., непретенциозно озаглавеният „II“ е андронен колайдер от емоционални подобни на транс мелодии и сурова сила, докато френското трио отвежда слушателя на дионисиево пътешествие в шестте песни на албума:

01. II.I
02. II.II
03. II.III
04. II.IV
05. II.V
06. II.VI

Обложката и оформлението за „II“ са проектирани от Quentin Q. Camille Olivier F.B. отговаря за смесването и мастерирането.

BACCHUS са:

Moïse Mestriaux – семпли, синтезатор
Sébastien B – китари, бас, вокали
Камил Оливие F.B. – барабани

BACCHUS представят началната песен на предстоящия албум като първа стъпка към техния екстатичен и зловещ танц. „II.I“ съчетава звуци от сферичен синтезатор, психеделични китарни мелодии и ритуално пеене, за да създаде наистина неземно усещане. Използвайки вълнуваща и уникална формула, BACCHUS запазва суровостта на блек метъла непокътната, като същевременно разпространява мистичния и възвисяващ потенциал на жанра.

BACCHUS е проект, създаден от Moïse Mestriaux и Sébastien B. (DYSYLUMN, ABYSSAL VACUUM, OMINOUS SHRINE) с цел да експериментират с писането на песни, използвайки електрически китари и бас на базата на синтезатор в началото на 2020 г. Camille Olivier F.B. (DYSYLUMN, Y I Y) бързо се присъединява към проекта зад барабаните и след това е назначен да отговаря за звуковото инженерство и продукцията.

Първоначално вдъхновен от групи като RHINOCERVS, RINGARË, FLUISTERAARS, URFAUST или BLUT AUS NORD, BACCHUS изпълнява ролята на атмосферен блек метъл с мрачни, кавернозни и монолитни части, пестеливо интегрирани. Това е дълбоко, меланхолично и мечтателно пътуване, което изследва упадъка на римската митология.

Първото едноименно EP е издадено в края на 2020 г. Дебютният албум ще бъде издаден чрез Debemur Morti Productions през 2023 г.