Anthrax-Band-PhotoANTHRAX приключиха своето турне в подкрепа на албума „Worship Music“ през септември 2013, но оттогава работят усилено по нови парчета и съвсем скоро ще ни изненадат. В нов разговор в подкаста на Mars Attacks, басистът Frank Bello поясни колко е бил дълъг процесът по изпълнение между албумите и кога най-рано ще е възможно да чуем следващия им диск:

„Просто искахме да не бързаме и да работим спокойно, защото няма нужда от бързане. Това трябва да бъде правилният запис. И за нас вярната стратегия е да продължим да работим без почивка, докато не е готов; просто няма причина да не се направи на този етап. И ние знаем това, както и правилния начин да го постигнем“, разкрива Bello.

„Искахме просто да се уверим, че това е записът. И мисля, че … ако говоря искрено, че вече го имаме. Не мога да бъда по-развълнуван за ANTHRAX. Просто като фен – дори не като член на групата – просто като фен, защото мисля, че песните говорят сами за себе си. Сега съм много развълнуван точно за тях.“

Групата първоначално намекна, че датата на излизане на албума ще бъде през 2016 г., но Bello заяви:

„Говорим за януари, пич. Вече сме на път да започнем смесване. Същественото е направено, остават само някои дреболии по записа, забавните неща. Но вече смятам всичко за завършено и смесването ще започне скоро. Трябва да постигнем и подходяща настройка – когато звукозаписните компании издават запис, те карат хората да разберат, че той излиза. Отнема време, докато приключим с всичко това, с тази цялата пропаганда, която трябва да се направи, за да могат хората да разберат, че албумът е на път. Така че, да, сега сме края на август вече … Разбираме … Да, настроен съм за януари. „

С приключването на записите и с оглед факта, че остават да бъдат направени само козметични промени, ANTHRAX насочват вниманието си към пътувания и съвместни участия. Съвсем наскоро направиха съвместен концерт с VOLBEAT, а следващия месец им предстоят такива с MOTORHEAD и SAXON.