Великият Alice Cooper е участвал в модерната постановка „Peter And The Wolf In Hollywood“, която е създадена по мотиви на симфоничната приказка от Сергей Прокофиев – „Петя и Волк“. Форматът на музикалното произведение включва разказ на историята, под акомпанимента на симфоничен оркестър, който ще изпълнява „тематична“ музика, описваща героите и събитията.

Музикантът „подари“ гласa си на всички герои от историята, а записите му ще бъдат издадени на 13 ноември от Deutsche Grammophon.

В „Peter And The Wolf In Hollywood“ действието се развива според приказката, но пренесена в съвременна Америка, където Петър (Peter) пристига след смъртта на родителите си и трябва да живее под един покрив с дядо си. Момчето разбира, че се е озовало в едно истинско приключение – хваща ужасен вълк, който е избягал от зоологическата градина, а в непредсказуемото развитие на постановката, момчето ще бъде приятел с една котка и с една патица, и с птица, с папараците, с ченгетата… Да не забравяме и за дядо му, който е хипи. Петър се превръща в герой, новата звезда на Холивуд.

Озвучението ще е от „National Youth Orchestra“ с диригент Alexander Shelley. Музикалното тълкуване на приказката ще включва най-известните пасажи от произведенията на композитори като Вагнер, Малер, Елгар, Пучини, Мусоргски, Шуман и др.

Alice Cooper ентусиазирано е заявил, че се радва да е част от една класическа история, от която се е получило прекрасна модерна интерпретация:

„Представете си само – дядото е хипи! Това допълнително засилва интереса!“

Също така е много впечатлен, че Петър не се страхува от вълка, докато останалите са в пълна паника…

Трейлър към постановката може да видите по-долу 🙂