Полската блек / дуум метъл група Above Aurora ще издаде втория си албум. Той се нарича „The Shrine Оf Deterioration“ и ще излезе на 6-ти юни чрез Pagan Records.

Материалът е записан през зимата и съдържа шест нови композиции, предлагащи хипнотично пътуване през измерения на песимизъм. Транс, свеждащ до минимум изразните средства, както и неизмерима студенина – това са отличителните черти на стила на Above Aurora.

Групата, произхождаща от полския град Познан и понастоящем пребиваваща в Рейкявик, Исландия, коментира: „The Shrine Of Deterioration“ улавя моментното настроение на групата, подобно на човешкото крехко състояние, продължаващо да запада. Може би това е и същността на Above Aurora – нашето разочарование, примирение, ненавист и самокритика, звуково много по-комплексна от предходните издания, но продължаваща същата форма.“

„The Shrine Of Deterioration“ е записан в Left Hand Sounds, а Haldor Grunberg е отговорен за смесването и мастерирането на творбата. Обложката и графичният дизайн са дело на Kontamination Design.

Списъкът с песни е както следва:

01. Blurred Luminosity
02. Virus
03. Barren Lore
04. Celestial Monarch
05. Precarious Foundations
06. Splinters

Парчето „Barren Lore“ можете да слушате долу.

Above Aurora са:

O.: Барабани
V.: Вокали, бас, китари
D.: Бас