5 години Q-Check

Групата празнува петгодишнината си с концерт, подкрепен от Сърмата Хари

Q-Check ще отпразнуват 5 години на родната сцена със специален концерт в мазето на президента, или по-точно – в новия клуб Basement (екс. Кокарача) на ул Леге 10. Веселбата ще се състои на 2 март, петък, а настроението ще повдигне Сърмата Хари, който ще изнесе кратък поздравителен музикален рецитал. Специално за концерта на сцената ще се завърне старият китарист на бандата Милко, а дебюта си с тях на сцена ще направи и чисто нов техен член, който за момента се пази в пълна тайна. Сетлистът ще включва както хитовете, така и позабравени песни на групата от първите им два албума. Началото е 22.00 часа, а символичният вход от 3 лева е нееднозначна покана към всички фенове и приятели на Q-Check да се присъединят към забавата.

Q-check

Q-check

Група Q_Check е създадена през 2007 година, а стилът им е микс от реге, пънк, ска метъл както и т.нар. фолк гавъри. Q-Check имат два издадени албума и 3 официални видеоклипа. Характерен за групата е ироничният привкус на текстовете им, осмиващи родната реалност, както и веселяшкото настроение, което носи музиката им.

Последното видео на бандата е към „Мор-ска“ – песен с  позитивно и лятно ска-реге звучене, в която на преден план излиза меденият глас на единствената дама в групата – Роза. В Q-Check тя пее с: Лъчезар Босаков- вокал и китара, Орлин Бръняков – вокали и бас, Милко Александров – китара, Георги Михайлов – гайда и вокали и Марин Лашев – барабани.

Последната песен на бандата пък беше предапокалиптично бясното рокабили „Жас номер 6“, в което гост музикант е Сърмата Хари (бивш вокал на група Шкода и настоящ на Surmata Harry’s Coptor Mix). Парчето вече има няколко хиляди тегления от официалния сайт http://www.jass6.hit.bg/, а гледанията му в YouTube до момента са над 6000. И докато групата се готви да заснеме клипа към него, колаборацията между тях и Сърмата Хари е все по-креативна и вече е факт втора обща песен със заглавие ‘Mangastar’.

През 2012 се очакват освен още хитове и поредица концерти, както и да излезе и третият студиен албум на групата.

Q-Check са на:
http://www.facebook.com/qcheck
http://www.myspace.com/qcheck
http://www.youtube.com/user/QCheckOfficial

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото