Британският дуум метъл проект 40 Watt Sun се завръща с нов албум. Третият запис на отрочето на Patrick Walker се нарича „Perfect Light“ и ще излезе в началото на следващата година.

„Експертно съградените и лични парчета варират от редки глас и китара без акомпанимент, през нежно наслоен инструментал, включващ деликатно пиано, до моменти, отразяващи топлият и фин оувърдрайв на предходния албум „Wider Than The Sky“. Типично за Patrick, песните са изцяло сътворени с емоция и болка, с мрак и меланхолична красота. 

„Perfect Light“ е първият албум на 40 Watt Sun, създаден извън контекста на пълнокръвна група. Walker привлича набор от впечатляващи музиканти, сред които имена като Andrew Prestidge и Roland Scriver (The Osiris Club), басистът Ryan Cowell, Ajit Gill (барабанист на Vertaal), Lorraine Rath (Amber Asylum/Worm Ouroboros) и пианистът и композитор Chris Redman.

Наред с трогателните и емоционални вокали на Patrick, неговите поетични текстове остават с централна роля в очарованието на песните, бидейки достатъчно силни, за да са предизвикателни при поглъщането им дори извън музиката. Без целенасочено намерение да бъде мрачна музика, албумът съдържа парченца надежда и светлина, които да пробият през замислеността и тъгата.“

„Perfect Light“ е записан в продължение на година в „Chat Bizarre Studios“, Hertfordshire от Theodore Howarth, както и в „Holy Mountain Studios“, London от Chris Fullard.

Песните в албума са:

01. Reveal
02. Behind My Eyes
03. Until
04. Colours
05. The Spaces In Between
06. Raise Me Up
07. A Thousand Miles
08. Closure

Специалното издание ще включва бонус диск с 26-минутно EP, съдържащо концертен материал, записан в United Reform Church, Hertfordshire.

Албумът излиза на 21-ви януари чрез Svart Records (физически издания на диск и винил), а за издаването в дигиталните платформи ще се грижат Cappio Records.

Първият сингъл от творбата се нарича „The Spaces In Between“ и можете да го слушате долу.