„RESTLESS AND WILD?“ „ACCEPTED!“

За по-малко от два-три месеца българската публика успя да се наслади на всички членове на класическите ACCEPT в целия им блясък. Първо имахме щастието да видим хер Dirkschneider в комплект със Stefan Kaufmann на рокерския събор във Велико Търново, където U.D.O. изнесоха едно впечатляващо участие, а в топлата софийска съботна вечер на 20.10.2012 за пореден път се изкефихме на старите ни познайници, които ревностно защитават реномето си на най-добрата хеви метъл банда на  Германия  повече от три десетилетия – ACCEPT.

Предпоставките за една истински здрава метална тресня бяха на лице. От ранните часове на следобеда в района на залата се разхождаха фенове на групата от няколко поколения, други кротко пийваха бири в съседните заведения, а най-нетърпеливите се бяха настанили традиционно пред входовете в очакване на отварянето на вратите и атаката на първите редове.

Всичко откъм организация беше планирано като по часовник. Отваряне на вратите навреме, любезна охрана и богат щанд за фен артикули, който беше подобаващо уважен. Радостното бе, че на него можеше да се намери и място, от което на символични цени можеха да се закупят и фланелки и дискове на Project Arcadia, чието 30-минутно участие трябваше да подгрее публиката в „Универсиада”  за хедлайнърите.

Новият  вокалист  на бандата Urban Breed (еx-Tad Morose, ex-Bloodbound, ex-Pyramaze) беше време да запише първо участие с момчетата от София, към които се присъедини за записите на бъдещия им албум.

Класата веднага си пролича, старите песни на групата бяха доста добре „пипнати” тук-там, но само и единствено за добро. Още в началото, с първите строфи на “Ged” (… през още четири авторски композиции и двата кавъра, които ни поднесоха Аркадийците) стана ясно, че Urban Breed  е попаднал на точното място. Без никакво притеснение от присъствието на вокал от такъв калибър, пичовете удариха здраво и безкомпромисно.

Можем само да се надяваме, че тепърва ще имаме удоволствието да наблюдаваме още изяви на Project Arcadia в този състав покрай промоцията на новия албум, по повод на което Urban увери публиката, че ще бъде само и единствено здрав хеви метъл и нищо друго.

Dio и Judas Priest бяха уважени подобаващо с класиките “Don’t Talk to Starngers” и “Touch of Evil”, след което бандата прикани феновете си във фоайето на залата  на сладка раздумка и разписване на дискове. С пожелания за довиждане и до нови срещи се разделихме с новата/стара Arcadia, група с огромен потенциал и възможности.

 

Setlist PROJECT ARCADIA:

1. Ged
2. Formidable Foe
3. Don’t Talk to Strangers (DIO)
4. Here to Learn
5. Shadows of the Night
6. Not My Destiny
7. Touch of Evil (JUDAS PRIEST)

 

Кратка почивка за глътка бира и щурм на централните редове. Време беше за нещо доста познато, но и същевременно адски скъпо за българските метъл-маниаци – поредното нагледно упражнение в стил „Мачкай по германски”.
АCCEPT излязоха на скромно декорираната сцена и доказаха защо все още са в челните редици на световния метъл елит. Завладяващото изпълнение на ветераните от Солинген не остави безразличен нито един от онези близо 2000 души – младежи и дeвойки яростно подскачаха и мятаха гриви, хора на средна възраст припяваха с пълен глас, а метъл ветерани героично размахваха ръцете си във въздуха.

Звукът на няколко пъти изигра лоша шега на бандата, но като цяло можем да заявим, че всичко мина повече от добре. Богат сетлист, който ни връщаше назад в 80-те и прескачаше обратно към настоящето, вкарвайки ни директно в двата последни албума на АCCEPT, в които гърло надава актуалният им вокалист Mark Tornillo. Единственият американец в групата се постара доста, за да не започнат отново с пълна сила след концерта обичайните спорове върху казуса ”Има ли място този човек в ACCEPT и може ли да замени пълнокръвно обожествявания Udo?”.

Wоlf Hoffmann и Peter  Baltes, активно подкрепяни от небезизвестните Stefan Schwarzmann и Herman Frank, доказаха безсъмнено, че за тази музика няма стари и млади. Когато твориш нещо със сърцето си и го правиш за собствено удоволствие граници няма. Лъчезарни и усмихнати, тевтонските рицари бяха излезли да се забавляват и така остана до края на този изключителен концерт. А той завърши с един уникален бис, който никога няма да забравим.

Усмихнати напускаме залата, вземаме си довиждане с приятели и познати и си обещаваме, че скоро пак ще се видим. Това ще бъде точно така. Защото те нямат намерение да се оттеглят скоро и съм сигурен, че скоро пак ще ни посветят в силата на това, което могат да правят най-добре – да газят всичко живо по пътя си.

Легендата ACCEPT e по-силна от всякога. Пазете я в МЕТАЛНИТЕ СИ СЪРЦА завинаги!!!

 

Въпрос: Искате ли две в едно или бихте избрали две от две?

Лично мнение: Статуквото е крайно сполучливо.

Краен резултат: Два крайно приятни крайни резултатa.

Извод: АCCEPT могат без UDO, както и UDO може без ACCEPT.

Поука: Не винаги този, който губи е по-слабия.

Setlist ACCEPT :

1. Hung, Drawn and Quartered
2. Hellfire
3. Restless and Wild
4. Losers and Winners
5. Stalingrad
6. Breaker
7. Bucket Full of Hate
8. Monsterman
9. Shadow Soldiers
10. Neon Nights
11. Bulletproof
12. Aiming High
13. Princess of the Dawn
14. Up to the Limit
15. No Shelter
16. Pandemic
17. Fast as a Shark

Encore
18. Metal Heart
19. Teutonic Terror
20. Balls to the Wall

 

РАЗГЛЕДАЙТЕ И ПЪЛНИТЕ ГАЛЕРИИ СЪС СНИМКИ

 

 1. #1 написан от MadButcher (преди 7 години)

  Докога все едни и същи хора снимани на първи ред !? 🙂

 2. #2 написан от Earl_Of_Black (преди 7 години)

  Хаха, започвам да си мисля, че Недко е пристрастен 😀

 3. #3 написан от Journeyman (преди 7 години)

  Мафия, мафия 🙂

 4. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 5. Коментари за тази публикация
В началото