2CELLOS се завръщат с нов сингъл

Хърватското дуо Luka Šulić и Hauser от 2CELLOS се завръща с нов сингъл – въздействаща интерпретация на хитовата песен на Imagine Dragons – “Demons”. Това е вторият релийз на звездните челисти за тази година и е в чест на 10-тата годишнина от формирането им. Синематографичното видео към кавъра, заснето в тайнствен бункер в Истрия, Хърватия, прекарва зрителя през пътуване в неизвестното – в него се преплитат красиви и зловещи картини, в които Luka и Hauser свирят на чело.

“Опитахме се да опростим аранжимента, без да загубим силата на песента“, споделят 2CELLOS. “Тази интерпретация е перфектна комбинация от емоция, красота и мощ, и е в основата на това, което правим“, допълват още.
2CELLOS са еклектична международна сензация в музиката, формирана от двама класически челисти, които набират популярност с видео към интерпретация на “Smooth Criminal” на Michael Jackson, което качват в YouTube канала си през 2011 г. Оттогава Luka Šulić и Hauser си създават име, благодарение на запомнящия се, динамичен и наелектризиращ начин на свирене. Заедно звездните челисти имат над 1,3 милиарда гледания в YouTube и 5,5 милиона абоната, 1 милиард стрийма в дигиталните платформи и повече от милион продадени билети в цял свят. В творчеството си 2CELLOS разрушават границите на музикалните жанрове, съчетавайки от класическа и филмова музика, до поп и рок. Известни с впечатляващите си живи изпълнения, Luka Šulić и Hauser разпродават концертни арени в цял свят, включително историческите Radio City Music Hall в Ню Йорк, Royal Albert Hall в Лондон и Операта в Сидни. Дуото редица пъти е изпълнявало на една сцена с едни от най-емблематичните имена в музиката – Steven Tyler, Andrea Bocelli, Red Hot Chili Peppers, Queens of the Stone Age и George Michael, а самият Sir Elton John ги избира да откриват концертите му и да бъдат част от лайв бенда му. Тази година 2CELLOS празнуват своята 10-та годишнина и работят усилено, за да достигнат до нови стратосфери.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото