Програмата за концерта на LEPROUS, MONUMENTS & KALANDRA

Само няколко дни остават до концерта на норвежката прогресив метъл сензация – LEPROUS със специалните им гости от Великобритания и Норвегия – MONUMENTS & KALANDRA. Европейското им турне се радва на значителен интерес с разпродадени концерти в редица европейски градове.  Датата за България е 3 март, а мястото за провеждането на концерта е клуб JOY STATION в София. Повече от 70% от билетите вече са разпродадени, затова и препоръчваме на феновете да посетят клуба навреме.

Програмата за 3 март е следната:

18:30 – Отваряне на врати на клуб Joy Station

20:00 – Kalandra (Nordic Folk)

20:45 – Monuments (Progressive Metal / Djent)
22:00 – Leprous (Progressive Metal)

23:45 – Oчакван край

 

Билети могат да бъдат намерени в мрежата на www.bilet.bg, в The Wrong Bar или в магазини На Тъмно. До 23:59 на 2 март билетите струват 45лв. Ако останат билети, от полунощ на 3 март, както и на място ще са по 55лв. Деца до 12г включително влизат без билет, но задължително трябва да бъдат с родител (придружител) и попълнени съответните документи.

Винаги силно емоционални и експресивни на живо, LEPROUS са като прецизен часовник в студио, откъдето вадят по албум през година от 2009 насам. Миналогодишният ‘Aphelion‘ изведе групата в новото десетилетие елегантно с най-динамичния и емоционален албум, излизал изпод перото на лидера на бандата Ейнар Солберг. „Това е най-разнообразният ни албум”, казва Солберг, а критиката приема ‘Aphelion‘ със силно позитивни ревюта. „Албумът носи заряд от прог, джент, поп, фънк, трип хоп и електроника, но резултатът е далеч по-внушителен от сбора на тези влияния. Никой не звучи като LEPROUS”, пишат в знаковото списание ‘Prog‘.

Забърквайки мощна смес от прогресив метъл и джент, британците MONUMENTS са достойни гости на турнето на LEPROUS. С четвъртия си албум ‘In Stasis‘ (2022) те събраха аплодисментите на специализираните медии и феновете на стила. MONUMENTS са приветствани за специфичния си саунд от здрави китари, мощен пулс и едновременно солиден и изключително разчупен барабанен ритъм, докато редуват чисто емоционално пеене и ревове.

Българската публика успя да се срещне на живо с нежната магия на KALANDRA, когато норвежците откриха величествения концерт на Wardruna в Пловдив това лято. Специалитетът на групата е в меланхолично представяне на нордическия фолклор, заредено с китарна мощ и ефирни мелодии. Още с дебюта си от 2020 ‘The Line‘ те привлякоха вниманието на феновете с нежния си микс от алтернативен поп и северен фолклор и певицата им Катрине Стенбек беше поканена от самия Ейнар Селвик за беквокалистка в лайв шоуто на могъщите Wardruna.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото