Нов сингъл от ENSLAVED

Норвежките легенди Enslaved представиха новия си, втори сингъл от предстоящия албум „Utgard“. Песента се нарича „Jettergryta“ и видеото към нея можете да видите долу.

В допълнение към това, вече е ясна и дата на излизане на „Utgard“. Албумът ще види бял свят на 2-ри октомври тази година и ще излезе чрез Nuclear Blast.

Относно видеото към „Jettergryta“ групата споделя: „Исландия бе перфектното място където да заснемем клипа към песента. „Jettergryta“ се превежда като Котелът на гиганта и се отнася за природен феномен, при който реките/течащата вода, за дълъг период от време създават цилиндрична пробойна в солидна скала. В древния северен фолклор, Гигантите (Jette/Jotun) създават тези „котли“, за да готвят в тях.

Въпреки че точно този природен феномен не съществува във вулканична Исландия, има много други места от този магически остров, които да се превърнат в обиталище на гигантите. Когато северните заселници дошли в Исландия през 8-ми и 9-ти век, ароматите и мъглите, извиращи от горещите потоци и вулкани ясно им показали, че този остров е бил населен от елфи, джуджета и гиганти. Това им напомнило за историите за Utgard. За тях Исландия се превръща в преддверие на Utgard, външната граница на човешкия свят, своего рода портал.

Текстът на песента се отнася за встъпването в такова митологично и езотерично място, дълбоко в собственото съзнание и въображение, портал към сънищата, несъзнателното и царството на хаоса. Опитахме се да трансформираме думите в клип и може би ще усетите зрънце от това, какво са почувствали исландците, влизайки за пръв път в това царство.“

 1. #1 написан от MIROSLAV-VELZEVUL-666 (преди 3 години)

  Една любима група,която променяйки стилът си го направи по един ЕЛИТАРЕН начин.Начин който не загуби старите фенове,а спечели нови с отворено съзнание.И все пак те запазиха сърцевината….от която избуяха като един акт на вледеняващият север…Горите от замръзнали сенки надничащи зад хълма на дуалистичното изкуство от музика и северен фолклор.Циклонът режещ до кръв гнилото месо…Задължителна банда за всеки,които иска да усети израстването през епохите,без да губи и зачерква миналото което наднича зад танцуващите дървета…Отвъд морето от тиня има АРТ и творци избълвайки гневът си от посредствеността в съновидения за избрани….-ОТБРАНИ И ЗА ХОРА С ВОЛНИ „КОСИ“ И МЕЧТИ….НЕ СА ЗА всички,а за ОНЕЗИ….СКРЕЖ….И СНЯГ….

 2. #2 написан от Еlling (преди 3 години)

  Оф, Мирка, хич не съм съгласен с теб. ENSLAVED след Mardraum и самостоятелните албуми на IHSAHN са една много тъжна, еднообразна и скучна, безкрайно скучна пустош за мен. Няма дори една секунда, в която ухото на човек да се вкопчи. Да не говоря за цялата стерилност и тотална безчувственост, която лъха от този тип музика. Велики музиканти, които „пораснаха“ и поеха в дълбокото бяло на Нищото…

  • #3 написан от MIROSLAV-VELZEVUL-666 (преди 3 години)

   ….За мен най-зловещите им удари-тоест тези които искам и мога да слушам по цял ден са FROST и ELD.Аз ги харесвам даже повече от дебюта им.Но и няма да отрека,че и другите им албуми харесвам…Помня когато си купих ISA изпърво си казах,че част от тази творба не я разбирам,а се оказа,че след няколко последователни слушания освен,че го харесах….Но ми е един от любимите техни албуми.Знам ли от всичките техни дискове,които имам все си мисля,че все пак те израснаха-Да ПРОМЕНИХА СЕ…..НО НЕ СЕ ПРЕВЪРНАХА В ПЛАСТМАСОВИ АРИСТОКРАТИ…Аз и знам едно,че не само те,но и всички групи които тогава бяха под шапката на живият култ OSMOSE productions проправиха път….направо сурови бразди в екстремната сцена….И ВСЕ ПАК АКО НЯКОЙ ИСКА ДА ПРЕЧУКА някоя малка гадина му препоръчвам да го направи под звуковият лед HORDANES LAND…Това EP Е ОТВЪД ВСИЧКО….НО СЪМ СТАР ЗА РАИРАНИ ОДЕЖДИ….ЩЕ СИ ОСТАНА САМО С МИНИ-ЗЛОБАТА и ще съзерцавам артуъркът му спомняйки си за времена преди много зими…Знам ли…на black metal стилът сякаш най му прилича да израства,да се докосва до авангарда….Аз винаги съм го приемал за елитарен…-бутиков стил ЗАЩОТО НИЕ ДРУЖЕ СМЕ ЕЛИТ….въпреки шитовете и untermensch-те които са навсякъде….

 3. #4 написан от MIROSLAV-VELZEVUL-666 (преди 3 години)

  Полунощ е…Мракът ме е обгърнал в адска прегръдка….Вятърът танцува със сенките….Към замръзналият север…..Класици…..

 4. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 5. Коментари за тази публикация
В началото