Нов видеоклип от KATATONIA

Шведските прог/дарк метъл майстори KATATONIA ще пуснат на пазара специален live албум. Компилацията се нарича „Dead Air“ и ще види бял свят на 13-и ноември чрез Peaceville Records. Изданието ще се предлага на винил, CD/DVD и в дигитален формат и може да го поръчате на този адрес или на този адрес. Сега, групата пусна видеоклип към песента „Lacquer“ – част от изданието – който може да гледате по-долу. 

Основана през 1991 г. от Jonas Renkse и Anders Nyström и смятана за една от основоположниците на black/death/doom движението, бандата преминава през различни трансформации, за да се специализира в прог/дарк метъл стилистиката. Близо 30 години по-късно музикантите се сблъскват със ситуация, в която не са изпадали преди – заради пандемията от COVID-19 и усложнената обстановка, включваща и локдаун, се налага да се отменят и отложат всички концерти и турнета, предвидени за 2020 г. Все пак за да задоволи донякъде нуждите на феновете си от жива музика, групата изнася едно по-интимно “lockdown” шоу, излъчвано на живо по Интернет от Studio Grondahl, Stockholm на 9-и май. Този концерт е заснет и записан и излиза под формата на live албум със заглавие „Dead Air“. Списъкът с песни включва 20 композиции от цялата дискография на KATATONIA, повечето избрани от почитателите, плюс 3 песни от последната засега тава на шведите „City Burials“, изпълнени на живо за първи път. Ето какво споделя китаристът Anders Nyström:

„С оглед извънредната ситуация, сме доволни, че нашият lockdown livestream от Gröndahl по-рано тази година ще бъде издаден на физически носител и вие отново ще имате шанса да се насладите на 20-те най-харесвани песни на групата, избрани чрез гласуване от феновете ни по целия свят. Тази много специална вечер на 9-и май винаги ще ни напомня за нещо едновременно странно и фантастично, така, че за нас е от съществено значение, че имате възможност да се докоснете и да притежавате завинаги този продукт.“

Към аудиопродукцията са добавени оркестрации от David Castillo, с когото групата работи успешно до ден-днешен, а изпълнението е професионално заснето от Blackbox Video.

Съдържание:

Disc 1 – Audio
„Lethean“ (Dead Air Session)
„Teargas“ (Dead Air Session)
„Serein“ (Dead Air Session)
„Deliberation“ (Dead Air Session)
„The Winter Of Our Passing“ (Dead Air Session)
„Ghost Of The Sun“ (Dead Air Session)
„The Racing Heart“ (Dead Air Session)
„Soil’s Song“ (Dead Air Session)
„Old Heart Falls“ (Dead Air Session)

Disc 2 – Audio
„Forsaker“ (Dead Air Session)
„Tonight’s Music“ (Dead Air Session)
„In The White“ (Dead Air Session)
„Leaders“ (Dead Air Session)
„Lacquer“ (Dead Air Session)
„Omerta“ (Dead Air Session)
„My Twin“ (Dead Air Session)
„Unfurl“ (Dead Air Session)
„July“ (Dead Air Session)
„Evidence“ (Dead Air Session)
„Behind The Blood“ (Dead Air Session)

Disc 3 – DVD
Same running order & timings as the CDs

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото