Френските гиганти GOJIRA са се активизирали. На сайта на групата от дни се върти картинка, на която могат да се открият различни думи, прилични на заглавия на песни, това бе потвърдено днес, като бандата пусна и официално видео към песента Born For One Thing, която ще стане част от албума ‘Fortitude‘, очакван от феновете на 30 април чрез Roadrunner Records. Списъкът с единадесетте парчета вижте най-долу,  видеото вече е налично тук:

 

01. Born For One Thing
02. Amazonia
03. Another World
04. Hold On
05. New Found
06. Fortitude
07. The Chant
08. Sphinx
09. Into The Storm
10. The Trails
11. Grind

2 пъти номинираната за награди Grammy® банда Gojira разкри детайли за дълго очаквания нов албум FORTITUDE, който ще излезе у нас на 30 април чрез Орфей Мюзик/ Roadrunner Records [корица на албума/трак лист вижте по-долу]. Бандата сподели и първия сингъл от предстоящия албум, “Born For One Thing”, наличен във всички стрийминг платформи и придружен от режисирано официално видео от Charles De Meyer, заснето във Франция и Белгия. Наличен за предварителна поръчка, FORTITUDE се откроява като първия албум на Gojira за пет години и продължение на номинирания за Grammy® LP MAGMA от 2016 г.

 “Born For One Thing” представлява естествена еволюция за аплодираната френска банда – свръх фокусирана, но и нестабилна, предизвикателна, но и състрадателна. “Трябва да се научим да се абстрахираме от всичко, започвайки със съществените неща“, казва вокалистът/китарист Joe Duplantier за антиконсуматорското послание, което отчасти е вдъхновено от тибетските и тайландски философи, за които е чел през младежките си години във Франция.  “Притежавай по-малко вещи и дари това, от което нямаш нужда, защото един ден ще трябва да оставим всичко и ако не го направим, просто ще се превърнем в призраци, бродещи между измеренията“.

Записан и продуциран от Joe Duplantier в Silver Cord Studio – седалището на Gojira в Ridgewood, Queens – и миксиран от Andy Wallace (Nirvana, Rage Against The Machine), FORTITUDE е колекция от песни, апелираща човечеството да си представи нов свят—и да го направи реален. Първоначално бандата полага основите на FORTITUDE миналата година с изненадващото пускане на сингъла “Another World.”  NPR похвалиха трака с думите “апокалиптичен хит”, докато STEREOGUM заявиха, че “Gojira са едни от най-важните ъндърграунд метал институции на този век“. Заслужил  #1 позицията в „5 Най-очаквани албуми през 2021” на REVOLVER след гласуване на феновете, “FORTITUDE продължава традицията през цялата кариера на Gojira за впрягане на музиката им като средство за екологичен активизъм с песни като “Amazonia” и “The Chant”, не само за изследване на критични случаи, но и с цел да подтикне слушателите да предприемат действие.

С MAGMA през 2016 Gojira намират сила—и успех от различен вид—с необикновеното отдаване към себеразсъждение. Много персоналният запис, писан в памет на покойната майка на братята Duplantier, е болезнена и показателна повратна точка за френската група. Албумът донесе на бандата две номинации за награди GRAMMY – ‘Най-добро метъл изпълнение‘ и ‘Най-добър рок албум’, като при излизането си MAGMA стигна до #1 позицията в класацията на BILLBOARD ‘Hard Rock Albums’, първата за френската банда.  MAGMA също се затвърди като един от най-аплодираните албуми за 2016, печелейки престижната титла от METAL HAMMER “Албум на годината”, като също така се приземи и при “Toп 20 метал албуми за 2016” на  ROLLING STONE и в категориите “Топ 50 албуми за 2016” / “Toп 10 метъл албуми за 2016” на CONSEQUENCE OF SOUNDS.

Широко очакваните дати за турнето на Gojira в подкрепа на Deftones са пренасрочени за 2021. Вижте датите по-долу и, за повече информация относно международните изпълнения на живо от Gojira, посетете www.gojira-music.com.