За метъл музиката има доста написани книги, но тази е по-различна. Различна с това, че тя не е просто книга, описваща биография на банда или музикант, не, това е истински бунт в документалистиката. „Nu Metal: A Definitive Guide“ е цяла енциклопедия, изследваща и описваща историята и явленията случили се през периода от 1994 до 2004 в музикалния бранш и по-специално за Ню метъл индустрията. Написана от Matt Karpe, книгата представя от А до Я, всички банди включително известни всички за нас KORN, SLIPKNOT, LIMP BIZKIT, LINKIN PARK и други, които имат само издадени около един или два албума, но все пак допринесли за това метъл движение. Съвременни банди, творящи в този жанр, и те биват включени и анализирани, което прави книгата най-задълбочената в тази тематика. „Енциклопедията“ освен биографични бележки и критика, включва и интервюта с музиканти от ранга на Miguel „Meegs“ Rascón (COAL CHAMBER), Robb Rivera (NONPOINT), Jon Wysocki (STAIND), Fallon Bowman (KITTIE), Tye Zamora (ALIEN ANT FARM), Mike Sarkisyan (SPINESHANK) и Mikey Doling (SNOT).

Писател, музикален журналист и автор на самата творба, Karpe казва: „Израснах по времето, когато ню метъл жанрът беше популярен и именно ню метъл бандите ме вкараха в тежката музика“. „Днес, все още ню метълът е популярен и тъй, като няма все още издавана книга за този жанр от 2002 година, реших че е подходящия момент да се върнем назад и да документираме, като заедно с това да хвърлим поглед върху една нова вълна, която е сякаш вид възраждане за жанра.“ допълни авторът.

Nu Metal: A Definitive Guide“ ще влезне в продажба от 29 юли във Великобритания, докато за САЩ и останалия свят ще бъде достъпна на 24 септември, като книгата може да бъде закупена в Amazon. Издател е  Sonicbond Publishing.

Истории от фестивала Ozzfest, интервюта, биографии и критика…това е „Nu Metal: A Definitive Guide„! Истински шедьовър и бъдещ бестселър, който очакваме с нетърпение.

                                                                                             Автор: Metal Chronicler