И Magnetic на Metalhead Meeting Festival преди Pantera

Софийските Magnetic ще бъдат част от изпълнителите тазгодишното издание на Metalhead Meeting Festival. Фестивалът ще се проведе в Букурещ, Румъния, като българската група ще дели една сцена с някои от най-големите имена в метъл сцената, включително Pantera, Life of Agony, Last Hope, Korpiklaani, Beyond the Black и много други.

От формирането си през 2012 г., Magnetic бързо се превръща в едно от най-разпознаваемите имена на метъл сцената в България, благодарение на уникалното си съчетание от ню метъл и прогресив метълкор. През 2016 г. групата издава първото си EP, „Show Him Who You Are“, което е последвано от поредица от турнета и участия на фестивали в цялата страна.

През 2016 г. Magnetic приковават вниманието на широката аудитория със сингъла си „It Shall Be Done“. Песента остава в топ 5 на българското радио Z-rock за повече от 20 седмици, затвърждавайки мястото им като едно от най-вълнуващите нови имена на българската метъл сцена.

От тогава насам Magnetic продължава да се развива и утвърждава не само с национални турнета, но и с първите им концерти в чужбина и участия на някои от големите метъл фестивали в Европа.

През 2019 г., бандата е избрана за подгряваща група на канадските траш метъл титани – „Annihilator“. Следват няколко чуждестранни турнета, включващи няколко дати с австрийската банда Harakiri For The Sky.

През 2021 г. групата споделя сцена с Epica, Therion и Eluveitie като част от Maximum Rock Festival, а през 2022 г. те разтърсват сцената на Way to Far Festival в Румъния, заедно с Katatonia и Within Temptation.

И сега, с излизането на новия им албум през пролетта на 2023 година, Magnetic не показват никакви признаци на забавяне. Най-новите им сингли „Darkness and Shadows“, „Bullet in the Neck“ и „Self Control“ получават изключително положителни отзиви, с хиляди пускания в стриймингови платформи и отразяване в музикални издания.

На Metalhead Meeting Festival, Magnetic ще имат възможността да се присъединят към някои от най-големите имена в метъл музиката, включително легендарните Pantera. С експлозивните си живи изпълнения и уникалния си звук, Magnetic са готови да оставят своя отпечатък върху фестивала и да укрепят позициите си като едни от най-вълнуващите нови метъл групи в Европа.

Преди да се отправят към Metalhead Meeting Festival, Magnetic ще изпълнят три концерта в България. Бандата ще загрее сцената в София на 14-ти май съвместно с Sullen But Straight In The Pit, а на 12-ти май ще се изявят в Bar Alive, Бургас. На 13-ти май Magnetic ще свирят в Н’дей Бара Тангра в Сливен. Всички фенове на групата ще имат възможност да се насладят на живо на мощния им звук! Тези концерти са част от голямото източноевропейско турне на бандата, което включва 10 дни на сцени в Източна Европа.

Не пропускайте възможността да видите Magnetic на живо на Metalhead Meeting Festival, както и в Бургас, Сливен и София.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото