Интервю с Lefteris (BIO-CANCER)

Гръцката траш фурия Bio-Cancer се завръща за (както ще разберете от интервюто) пети път в България. Какво сподели вокалът им Lefteris по този повод можете да прочетете по-долу. Bio-Cancer ще видите на 2 декември по покана на Live&Loud.

Satania: Здравейте, момчета! Вие сте обичана група в България, може ли да се каже, че тук се чувствате „на своя територия“?

Lefteris: 100% по дяволите, да! Мисля, че това ще бъде петият ни път, когато свирим в България и всички предишни посещения бяха невероятни. Много се радваме, че започваме концертите посветени на новия албум в София, тъй като това беше последната спирка от предишното ни турне, когато промотирахме „Tormenting the Innocent“. Нямам търпение да купонясваме… по балкански!

Satania: Какво най-много ви впечатлява в България и българските фенове?

Lefteris: Ами след като свирих там много пъти и като цяло прекосих цялата страна на турнета, мога да кажа, че това е красива страна. Със сигурност е преминала през много трудности, но хората наистина се справят. Що се отнася до метъл феновете, не е тайна, че те са невероятни! Дори и при малка посещаемост, тяхната енергия е наистина опияняваща и гарантирана. Спомням си как свирих там, след като обиколихме Централна Европа и Скандинавия и си казах: „НАЙ-НАКРАЯ се върнахме на Балканите“ ха-ха. Почти сигурен съм, че казах същото и по време на нашия сет.

Satania: Новият ви албум е издаден от Hammerheart Records. Кога подписахте договор с тях, за колко време и какво означава тази стъпка за вас като група?

Lefteris: Подписахме с тях за няколко албума по-рано тази година. Това наистина е важна стъпка за групата, тъй като това е наистина уважаван лейбъл с дълбоки познания и години опит, но далеч от това да е корпоративна и бездушна пиявица. Перфектна комбинация за ъндърграунд група!

Satania: Tormenting the Innocent и Revengeance ги делят осем години? Защо ви отне толкова време да издадете нов албум?

Lefteris: Честно казано, наистина отделихме време на новия запис, докато най-накрая решим как искаме да звучи. Не искахме да издаваме един и същи албум отново и отново, така че процесът беше бавен. Можете да добавите към микса цялата лудост от COVID, която на практика сложи край на всичко, свързано с музиката и някои непостоянни забавяния на лейбъла, и ето го. Осемгодишната суша има смисъл. Не че се гордеем с нея, разбира се.

Satania: С какво Revengeance се различава от другите ви албмуи? Стилистично, текстово, идеологически?

Lefteris: Бих искал да вярвам, че нито един наш запис не е идентичен с другия и Revengeance не може да бъде изключение. Разбира се, винаги имаме основно ядро около названието Thrash/extreme metal, но в същото време винаги се опитваме да се развиваме. Имахме много време да експериментираме, затова можете да намерите елементи от мелодичен дет метъл или дори атмосферични части, които липсваха в предишните записи.

Satania: Мислите ли, че траш метъла е изживял своето време и какви са предизвикателствата пред вас като музиканти да останете „на гребена на вълната“?

Lefteris: Със сигурност жанрът няма същия блясък, както преди 10 години. Особено от по-младите групи. Искам да кажа, че твърде много от тях преследваха по-масов звук/имидж, напълно пренебрегвайки предишните си усилия. Разбира се, ние също променихме звука си, но той беше на нещо дори по-екстремно от преди! Не мисля, че някога бихме могли да изсвирим нещо съвсем различно, така че не се занимаваме много с текущите тенденции, за да бъда честен.

Satania: Кои бяха личните ви вдъхновения, които ви подтикнаха да започнете да свирите траш метъл?

Lefteris: Е, траш метълът винаги ме е вълнувал, защото може да бъде наистина тесен с не много отворено съзнание (музикално), но все пак има огромно разнообразие сред специфичните сцени по света. Например Bay area траша в сравнение с тевтонския звучи напълно различно! Винаги съм се наслаждавал на естествения интензитет на жанра и на социалните/политически проблеми, с които много групи се занимават.

Satania: Колко от новия албум ще чуем на 2ри декември?

Lefteris: Разбира се, голяма част от шоуто ще бъде посветено на Revengeance, но както винаги ще изпълним песни от цялата ни дискография, така че можем да гарантираме експлозивно шоу!

Satania: Малко нетипичен въпрос, но запознати ли сте с творчеството на българските групи, с които ще свирите и какво мислите за тях?

Lefteris: Ами, що се отнася до Terravore, ние наистина сме отдавна заедно, така че е удоволствие да ги имаме на борда! Мисля, че бяхме планирани да свирим заедно за няколко концерта в Европа през 2018 г., но всичко беше отложено, така че най-накрая ще споделим сцената с тях, страхотна група и много добри момчета! Не знаех за Certain Demise преди да бъдат обявени, но ги изслушах и това е сериозен дет метъл. Сигурен съм, че ще откъснат главите на всички!

Satania: Обиколили сте много сцени, кое е било най-запомнящото се шоу за вас?

Lefteris: Вероятно 2-та концерта, които направихме в Япония, са най-запомнящи се за мен. Никога не съм мислил, че ще посетя тази страна, камо ли да свиря там, така че беше наистина специално. Шоутата също бяха страхотни, хората крещяха текстовете, развяваха гръцки знамена и подобни неща. Да видиш такъв спектакъл на другия край на света не е нещо, което можеш да видиш всеки ден.

Satania: С коя група е било най-голяма чест да делите една сцена? Да кажем нещо като сбъдната мечта.

Lefteris: Определено, когато бяхме поканени да се присъединим към Voivod на тяхното европейско турне по случай 35-годишнината им! Спомням си как попивах техните записи години и години, преди да създам Bio-Cancer. Особено Killing Technology, който слушам и до днес. Никога не съм ги виждал на живо, така че турнето с тях за 20 концерта беше просто невероятно. Те също бяха супер мили и скромни момчета, така че всичко мина гладко без никакво его отношение.

Satania: Вашият поздрав и послание към Българските фенове! Благодаря за интервюто!

Lefteris: Мина твърде много време от последното ни шоу във вашите земи, надяваме се, че сте нетърпеливи като нас! Нямам търпение да поздравя стари приятели и, разбира се, да създам нови!

Страница на събитието:

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото