Интервю с Ралица Георгиева (BENDIDA и ФЕНИКС)

Днес на 17.12. 2022 година ще се състои концерт на групите  ФЕНИКС и GHOST WARFERE в столичния клуб Live &Loud. Вратите ще отворят в 21 часа с вход от 10 лева. Във връзка със събитието от METAL HANGAR 18 споделяме кратко интервю направено от мен (Виолета Борисова) и студентското радио на факултета по „Журналистика и масова комуникация“ на Софийския Университет, а именно „Радио Реакция“. В студиото гост беше Ралица Георгиева – клавирист в родните банди BENDIDA и ФЕНИКС.

ВБ: Здравейте, скъпи слушатели на “Радио Реакция”. Аз съм Виолета Борисова,а това е предаването „Студио Реакция“. Днес при нас е клавиристката Ралица Георгиева, член на известния музикален фентъзи симфоник метъл проект – BENDIDA и прогресив рок групата ФЕНИКС! Добре дошла!
 Вие свирите заедно с групите BENDIDA и ФЕНИКС. От кога започна работата Ви с ФЕНИКС?

Ралица: ФЕНИКС са група на повече от двадесет години. Групата е създадена от Тодор Адамски, който е китарист, композитор и текстописец. В момента проектът има съвсем нов облик. Аз съм там от около шест години. От съвсем скоро сме с нови попълнения откъм бас и барабани.

ВБ: Бихте ли ми казали малко повече за стила?

Ралица: Стилът е много интересен, защото е нещо различно и нестандартно. Той е прогресив рок с много различни елементи, включени в самите песни. Изпълняваме песните само на български език, което също е нестандартно решение. Въпреки че сме българска банда, не много от родните групи се осмеляват да го направят, може би защото търсят популярност и в чужбина. Но аз мисля, както и всички ние от групата, че и с нашия роден еик можеш да си известен и в чужбина.

ВБ: Какви събития можем да очакваме в близко бъдеще?

Ралица: На първо място днес имаме концерт в клуб Live &Loud от 21 часа. Заповядайте! Иначе в момента сме в процес на записи на следващия си албум. Вече имаме един издаден запис през миналата година. Подготвяме си новите песни, част от които ще чуете и днес, както ще има и от старите.

ВБ: А ще свирят ли и други групи на предстоящото събитие?

Ралица: Да, нашите приятели от Хасково – групата GHOST WARFERE ще ни подкрепят на концерта. Нямаме търпение!

Очаквайте скоро и още едно вълнуващо и вдъхновяващо интервю с Ралица, в което по обширно ще си говорим за любимите на българската метъл сцена BENDIDA.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото