Затварят Wacken Open Air заради лошо време

Днес трябва да стартира 32-ото издание на един от най-престижните метъл фестивали в света – германският Wacken Open Air. Лошите атмосферни условия и непрекъснатият дъжд обаче поставят организаторите пред сериозни предизвикателства. Ето и първоначалното изявление на организаторите:

„Всички, които смятат да пътуват със собствени моторни превозни средства, трябва да се откажат от това. 

Продължаващата тежка метеорологична обстановка и допълнителното количество дъжд, паднал през последните 24 часа, водещи до сегашното изключително лошо състояние на къмпинг зоните, фестивалната зона и пътищата за достъп до тях, а и с оглед безопасността на присъстващите, правят достъпа на повече превозни средства до къмпинга невъзможен. 

Ето защо призоваваме всички метъляги с моторни превозни средства от всякакъв вид да прекратят пътуването си до Wacken, ако вече са на път, или изобщо да не тръгват. Това важи до края на фестивала (б.а. – до събота, 5-и август). 

За тези от вас, които вече сте в подстъпите на „Свещената земя“ на фестивала, правим всичко възможно да ви заведем до местата за паркиране. В момента изясняваме как да постъпим с вашите билети и когато имаме яснота, ще обявим какво ще правим. 

Много сме тъжни, че трябва да вземем това тежко решение – за първи път в историята на W:O:A.

Тази сутрин – 2-и август – организаторите разпространиха следното съобщение:

„Скъпи метъляги,

Опитахме всичко възможно, но, за съжаление, няма как да пуснем повече хора на „Свещената земя“.

Имаме нова секция с въпроси и отговори, която редовно обновяваме – тук ще отговаряме на най-важните въпроси. Следете редовно официалните ни канали. 

Голямо „Браво!“ на целия екип, властите и всички, които правят и невъзможното „W:O:A 32“ да се състои. И, разбира се, голяма благодарност и на хората от района, които са съпричастни с метълягите. 

Нашите приятели от MagentaTV и MagentaMusik ще предадат на живо възможно най-много съдържание от случващото се по сцените на фестивала. 

Няма абсолютно никакви възможности за паркиране за дневните посетители, които искат да дойдат само в селото. В допълнение към основното, засягащо пристигането и престоя на посетителите на фестивала, метъляги, които не са част от групи, също не трябва да идват в село Wacken. Няма свободен паркинг. Специализираният и междуградският транспорт са еднакво пълни и на ръба на претоварването. 

Избягвайте посещение на селото. В момента е просто невъзможно.“

По-долу може да чуете и официалното изявление на един от организаторите Thomas Jensen.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото