Frontiers Music Srl обявиха, че ще издадат дебютния едноименен албум на ARC OF LIFE на 12-и февруари 2021 г. Новият прог рок проект включва двама настоящи членове на YESJon Davison (вокали/китара) и Billy Sherwood (бас/вокали), барабанистът Jay Schellen (замествал на два пъти Alan White за турнета на YES), определян за един от интересните таланти от „новата вълна“ на американската прог рок сцена, клавиристът Dave Kerzner (SOUND OF CONTACT) и китаристът Jimmy Haun (свирил в албуми на YES в миналото). Предварителни поръчки на творбата се приемат на този адрес. Материалът е мастериран от Maor Appelbaum в Maor Appelbaum Mastering, Лос Анджелис, Калифорния, САЩ. Първият досег с музиката на групата идва от сингъла „You Make It Real“, който бандата пусна за свободно слушане. Песента е придружена от видеоклип, който може да гледате по-долу.

Концепцията зад ARC OF LIFE се корени в прог рок философията, т.е. в сътворяването на съзидателна, предизвикателна и галеща ухото музика, която събаря прегради и минава граници. Billy Sherwood я описва като „интересна, с добре рафинирани песни, изсвирени с прецизност и елегантност. Всички песни съдържат запомнящи се мелодии и текстове, които отвеждат слушателя към звуково приключение. Динамичните аранжименти с височини и падове също са налице.“ 

ARC OF LIFE е истинска наслада за всеки прог рок фен и групата няма търпение да представи творчеството си пред публика на живо. „Когато светът се отърве от COVID – пандемията, ще планираме колкото е възможно повече концерти, съобразявайки ги с ангажиментите на YES и другите музикални проекти. И да ви призная – с трепет очакваме момента, когато отново ще можем да свирим пред публика.“, заключава Jon Davison.

Съдържание:

„Life Has A Way“
„Talking With Siri“
„You Make It Real“
„Until Further Notice“
„The Magic Of It All“
„Just In Sight“
7″I Want To Know You Better“
„Locked Down“
„Therefore We Are“
„The End Game“