Италианците LAST IN TIME обявиха, че са подписали договор с Rockshots Records за издаването на дебютния си албум „Too Late“. Творбата трябва да се появи на пазара на 12-и януари 2024 г. Днес групата пусна първия сингъл, придружен от видеоклип, който може да гледате по-долу – „The Way To Rock“

LAST IN TIME са създадени през 2021 г. като изцяло студийна банда с идеята за записване на авторски материал в класически и прог рок стил. В основата на проекта е Massimo Marchetti, който е композитор, продуцент и прави аранжименти на песните. Всяка композиция е записвана от различен състав като целта е да се постигне колкото може по-добър звук. Всъщност, възможността за използването на различни вокали, например, вкл. и женски, разширява обхвата на композициите, позволявайки вкарването на различни стилове и влияния. Въпреки различния звук, музиката на проекта си остава ориентирана около класическия рок, хард рок и прогресив звук.  

„Too Late“ е пътешествие, което носи със себе си различни музикални влияния. Това е рок албум, който умело комбинира мелодични елементи от AOR, вдъхновени от групи като TOTO, SURVIVOR и GIANT, силата на хард рока и метъла с щипка 90-тарски прог рок.

Съдържание:

„The Way To Rock“
„How Long?“
„Road To Redemption“
„Believer In Love“
„Moonlight Dreamers“
„The Animal“
„Too Late“
„Mr.Fantastic“
„Winter In May“