Австралийският пейгън блек метъл проектът Unfelled, включващ членове на Woods Of Desolation и Drudkh ще издаде дебютния си албум „Pall Of Endless Perdition“ на 10-ти март. Бандата представя и първия сингъл от него – песента „The Opposer“, към която има заснет клип, достъпен за гледане долу.

Групата коментира: „“The Opposer“, архетипът на фокуса на албума, музикално и текстово слива ярост и храброст, посредством които през смъртта човек може да остане Непокорен.“

Изгряващото пейгън блек метъл трио Unfelled се надига от ъндърграунда, за да издаде своя дебютен албум. Създаден от същия основен композитор зад Woods Of Desolation, проектът служи като злостен и бурен двойник на елегантния и мелодичен близнак, демонстрирайки впечатляваща музикална двойственост на мултиинструменталиста D.

Създаден през 2016-та година като странично отроче, Unfelled се появява на повърхността за пръв път с демото „Beneath Distant Skies“ в края на 2017-та година. Три години по-късно се случва и разширяване на редиците, благодарение на присъединяването на Mitch (Austere, Dearthe) и Vlad (Drudkh, Windswept), съответно като вокалист и барабанист.

Продължавайки като трио, с предстоящия пълноформатен запис Unfelled преследват по-тежка и агресивна територия, но без да се въздържат от усещането за мелодия и атмосфера, установени в дебютното демо.

„Музикално преплитайки ярост и триумф, агресия и мелодия, текстовете се фокусират предимно върху кръвопролития, война и смърт – тройното наметало зад което се крие вечен мрак“.

„Pall Of Endless Perdition“ включва следните песни:

01. An Epoch In Bloodshed
02. The Opposer
03. Wreathed Wings
04. Veil Of Perdition
05. Transcendent Legacy
06. Evanescent
07. A Diadem Embattled

Състав:
D.: китари, бас
Mitch: вокали
Vlad: барабани

Албумът ще излезе чрез Season Of Mist във формат на дигипак диск, плоча в различни цветове, както и в дигиталните платформи.

Песента „The Opposer“ и видеото към нея: