Британската мелодик хард рок банда с женски вокал TAO обяви, че ще издаде дебютен албум. „Prophecy“ ще види бял свят на 15-и октомври чрез Tarot Label Media. Материалът е записан в The Doghouse Studio, Блекпул, Англия, и написан и продуциран от Gary Hughes (TEN). Dennis Ward е смесил и мастерирал композициите в The TrakShak, Германия. 

Произхождащо от Edinburgh (Шотландия), Cardiff (Уелс) и Barrow (Англия), триото е живо доказателство за наследството на британския мелодичен хард рок. Събирайки силен екип от ярки индивидуалности под зоркото око и майсторски изработените песни на лидера на TEN Gary Hughes, бандата е готова да направи големи неща, започвайки с изпипаната колекция от песни. 

Със страстните вокали на Karen Fell, емоционалната и на моменти яростна китара на Chris Gould и безпогрешните бас линии на Dave Rosingana това издание определено ще се хареса на феновете на 80-тарския мелодичен хард рок в духа на HEART, ROXETTE или Pat Benatar. Групата е готова с видеоклипове към 5 от песните в „Prophecy“, които ще представи постепенно и след излизането му, като по този начин ще удължи промоционалния му период, надявайки се да задържи интереса на почитателите. 

„Prophecy“ съдържа почти час прекрасна авторска музика, изпълнена от трима наистина надарени и уникални музиканти.

Съдържание:

„Nobody But You“
„Rock Brigade“
„Angels And Clandestine Fools“
„Breathe In, Breathe Out“
„Fire In The Sky“
„Might Just Break Your Heart“
„Prophecy“
„Fight Club“
„Nazarene“
„Gone Forever“

TAO са:

Karen Fell – вокали
Chris Gould – китари (ex-SERPENTINE)
Dave Rosingana – бас

Гост музиканти:

Darrel Treece-Birch (TEN) – клавишни
Brian Webster – барабани
Gary Hughes (TEN) – бек вокали, клавишни в „Prophecy“ и „Nazarene“