Руската авангардна музикална група – SHORTPARIS ще направи концерт в София, България на 14 февруари в столичния Club Mixtape 5.

Групата е създадена през 2012 в Санкт Петербург от Николай Комягин, Александър Йонин, Павел Лесников, Данила Холодков, Александър Галянов. Те вече имат издадени 4 студио албума и са на път да получат заслужено международно признание, като вече са смятани за „най-добрия руски изпълнител на живо“.

Родом от Санкт Петербург и водени от харизматичния фронтмен Николай Комягин, те непрекъснато изграждат репутацията си  със зашеметяващи ритуални изпълнения и мрачни, електронни звукови пейзажи, докато „ирационални, конвулсивни танцови ритми“ се сливат с „пост-пънк, експериментален шум и акустичен шансон“ за формиране на музикална естетика, единствена по рода си. Shortparis изпълняват текстове на руски, френски и английски, те са откровение, което цели да създаде подходящ саундтрак към ежедневието –  отражение на Санкт Петербург, какъвто е бил и какъвто е. „Знаете ли, постоянно си мечтая да попадна на групи като Shortparis, но това се случва толкова рядко”, пише John Doran от The Quietus. „Амбициозни, бомбастични, невероятно претенциози, еротични, вълнуващи, невъзможни за определяне, ненатрапчиво ексцентрични, забавни за танцуване и пълни с революционен потенциал. Разбира се, ако слушате достатъчно внимателно, можете да ги чуете да се смеят, но би било глупаво да предположите, че се шегуват.“

Билети за това събитие се продават в билетната мрежа на Epay.Go: https://epaygo.bg/3787517253

Facebook събитие: https://www.facebook.com/events/730579482073226/

Чуйте последния им албум „The Grapes of Wrath“: https://open.spotify.com/intl-de/album/5KRtnQHyjBCGMts0Wt6UBK