Моно Николов прави първи уверени крачки на местната сцена и то с музика, която изисква внимание: новата му песен Skyway Bridge е вече онлайн в стрийминг платформите, а на живо може да я чуете на 28 септември по време на концерта му в клуб Singles. С нея излиза и видео, режисирано от Камен Панайотов.

Песента разказва за Sunshine Skyway Bridge в щата Флорида, ключово място за живота на 26-годишния музикант и композитор. Той е роден в Тампа, завръща се със семейството си в България, живял е в Испания и Италия, преди отново да се отправи към Щатите между 2018-2022 г. и пак да се завърне у нас. С повторното му установяване започват и музикалните му проекти, нетипичен път за него след като оставя обещаваща кариера във футбола.

Skyway Bridge разказва за жертвите, които човек прави по пътя на утвърждаването си в една свръх динамична среда като американската и опасността да изгубиш себе си между компромисите и консумаризма. Това себеоткриване за Николов води и до припознаване на музиката като призвание.

Skyway Bridge идва почти година след появата на дебютната му „Without Your Love“. По продукцията и аранжиментите на новия сингъл работи Георги Линев от Kan Wakan и Woomb, с когото споделят подобен житейски опит на движение между САЩ и България. Част от записите са и обещаващи музиканти като китариста Иво Димитров и челистката Магдалена Петрович.

Следващият концерт на Моно Николов е на 28 септември в Singles, а на сцената ще бъде и друг изпълнител, вдъхновен от 60-те и 70-те – Илко Биров.

По-рано през септември Николов беше и част от първото издание на фестивала на музикалната асоциация Samodivа, на която е един от съоснователите. 


Информация за концерта във Facebook
Канал в Spotify
Моно Николов в Instragram