Американските хеви метъл ветерани JAG PANZER се завръщат с пълни сили. Днес групата обяви, че е подписала договор с Atomic Fire Records за издаването на 12-ия си студиен албум „The Hallowed“, който трябва да излезе през пролетта на следващата година.

„От JAG PANZER сме горди да съобщим, че подписахме с Atomic Fire Records. През годините се видяхме невероятната работа, която вършат Markus, Flori и техния екип по отношение промоцията на бандите, които издават. Усетихме, че нашата музика, съчетана с тяхната упорита работа, може да изведе бандата до следващото ниво. Много сме развълнувани да представим „The Hallowed“ на Atomic Fire Records.“, коментира китаристът и един от основателите Mark Briody.

„Когато получихме предложение да издадем новия албум на JAG PANZER, беше безмислено да им предложим договор. Когато чухме албума, обаче, това стана задължително. Честно казано, това е един от най-добрите албуми, които са издавали, въпреки, че имат редица класики в дискографията си. Те звучат вдъхновено, гладни за нови музикални успехи и пренасят всички свои запазени марки на следващото ниво. Нямаме търпение да пуснем първите им сингли и, повярвайте, ще бъде доста трудно да изберем кои да са. Това е бъдеща хеви метъл класика.“, споделя ентусиазирано създателят и изпълнителен директор на Atomic Fire Records Markus Wosgien.

JAG PANZER са основани през 1981 г. в Колорадо Спрингс. Вдъхновени от NWOBHM, Mark Briody и колегите му бързо се превръщат в една от най-разпознаваемите американски пауър метъл банди, издавайки някои успешни албуми като дебюта „Ample Destruction“ (1984), „The Fourth Judgement“ (1997), „Thane To The Throne“ (2000), „The Scourge Of The Light“ (2011) и последният им удар „The Deviant Chord“ (2017). След няколко промени в състава и известен период на прекъсване, JAG PANZER се завръщат на сцената, по-силни и по-мотивирани от всякога.

Същевременно, от групата обявиха, че китаристът Ken Rodarte, когото бандата ангажира за концертите си, става постоянен член. Ken свърши страхотна работа в последните ни няколко турнета. Когато прояви интерес да се присъедини към нас, го изпратихме на двумесечно прослушване, за да видим как ще се впише в творческия ни процес. Приносът му към „The Hallowed“ надмина всичките ни очаквания. Harry, Rikard, John и аз сме много щастливи да приемем Ken в групата.“, обяснява Briody.