Sylvaine, проект на ангелогласната Kathrine Shepard, представя втори сингъл от новия си албум „Nova“. Парчето се нарича „Mono No Aware“ и можете да го слушате долу, както и да гледате видеото към него.

„Най-накрая дойде времето да се запознаете с „Mono No Aware“, второто парче, излизащо от четвъртия ми албум „Nova“. Моментът, в който оценявате красотата на човешкото съществуване и това, което се крие в него, е нещо напълно преходно, но при все това по същата тази причина сте обхванати от тъга – именно това е „Mono No Aware“. Нищо в живота не е вечно, без значение колко солидно и категорично може да изглежда то, без значение колко е близо до сърцето ви или колко силно се хващате за него.

Всеки албум на Sylvaine съдържа в себе си поне една песен, чието име не може да се преведе на английски и в този случай меланхолията и дълбочината на японския израз „mono no aware“ сякаш се вписва перфектно с емоциите, въплътени в създаването на този запис. Съществувайки нейде между носталгията, копнежа за отдавна изгубени неща и отминали времена, както и уважението към ефемерната им основа, песента основно описва колко е трудно да приемеш, че единствената константа в съществуването ни е промяната.

Това е едно от най-тежките парчета, които съм писала досега по отношение на звук и емоция, изпълнено е с интензитет във всеки смисъл на думата, още повече разширявайки границата между светлина и мрак. Наистина се надявам, че можете да го усетите. Освен това песента включва един от най-любимите ми текстове в албума:

You need to fade away,
so I can truly see you.
Show me the meaning of being alive –
Fading, I see you now.““

„Nova“ излиза на 4-ти март чрез Season Of Mist.