TUOMAS HOLOPAINEN със соло албум

Клавирният гений на легендарните Nightwish Tuomas Holopainen съобщава подробности около своя първи солов проект. За създаването му той се е вдъхновил от комикса The Life And Times Of Scrooge McDuck, написан и нарисуван от Don Rosa.
Tuomas споделя:

Tова е една съкровена мечта, за сбъдването на която бяха нужни 14 години. И мисля, че така отдавам дължимото на един от най-добрите разказвачи на нашето време. Хиляди благодарности, че ни направи част от този празник на живота и приключенията!

Книгата разказва в 12 глави историята на Чичо Скрудж – отначало в Шотландия през 19. век, през преживяванията из целия свят, до 1950 година. Всъщност тя е до такава степен дълбока, подробна, забавна и силно емоционална, че откакто Tuomas я е прочел за пръв път, тя незабавно е събудила у него различни интереси. Първоначалната идея на Holopainen е от 1999г. и е за саундтрак към книжката.
Албумът, продуциран от пианиста, ще е с продължителност от около 60 минути и ще съдържа десет песни в стила на Vaughan Williams, Michael Nyman, James Newton Howard и Enya.
Сред гост-участниците ще са певците Alan Reid, Johanna Kurkela, Johanna Livanainen и Tony Kakko, както и инструменталистите Troy Donockley (духови инструменти), Mikko Iivanainen (китари и банджо), Teho Majamäki (диджериду), Jon Burr (хармоника) и Dermot Crehan (цигулки). Включва се също и Лондонският симфоничен оркестър и лондонският хор The Metro Voices.
Художникът Dan Rosa вече е готов с артуърка.
Албумът се очаква през април 2014г.

  1. #1 написан от Анонимен (преди 6 години)

    Леле, Лудият Шапкар съвсем се е чалнал!!

  2. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  3. Коментари за тази публикация
В началото