Тройна пънк инвазия – ХОЛЕРА, МЛЪК и КОНТРОЛ

Kontrol & Mlyk 315 май – ден за среща на три групи, всяка една дала много за родната музика. Ден и за откриване на летния сезон в „Маймунарника”.  Седмица преди него, на същото място, успяхме да хванем на по бира музикантите от МЛЪК! и КОНТРОЛ, за да си поговорим обстойно. Всичко, което обещаха тогава, се случи дословно.

Началото – контролирано – заковано. Минути след 20 ч., въпреки че публиката не беше придошла, Холера настъпиха педала и пънк въртележката ни завъртя. Култовият статус на четиримата, постигнат с един – единствен албум, веднага спомогна за еуфоричното настроение и пред сцената се заформи пого. Заредиха се всички песни от „Уплаши Детенце”. Публиката стройно пригласяше, а няколкото невръстни посетители кротко щъкаха из насъбралото се множество, което все повече с вплътняваше. „Стоянка” бе трансформирана и актуализирана в нейния мъжки вариант, а поизгубилите навик вокали на Николай бяха ударно подпряни от Мъни и Льошко. „Бай Генчо” доказа своето колосално влияние върху поколенията, оставяйки без дъх включилите се в мелето.  А „Диверсант” и „Белия сняг” не оставиха и капка съмнение – пънкът не остарява. Липсата на чести участия и активна дейност не пречеше на групата да се весели и с настроението си да зарази и малки и големи. Надяваме се това да ги инспирира и да видим нещо ново от тях.  За съжаление участието им бе твърде кратко и четиридесет и петте минути изтекоха като миг.

Разписанието е за да се спазва.

Така стана и с МЛЪК!, по часовник ( в 21 часа), в  настъпващия сумрак на сцената се завихри нов купон. Триото не дочака одобрителните възгласи и започна да забива един след друг веселяшките си хитове. Типичната за тях спойка между ска, пънк, метъл, реге и алтърнатив винаги върши работа. Тълпата видимо се раздвижи и даде всичко от себе си на превърналите се вече в задължителни  – Не желая да съм супа, Смехът е здраве, Искам да съм червей, Кафяво, Мързи Ме, Всеки мрази красивите и умните.

Обещаната изненада , в лицето на новата песен „BG Каубой”, бе приета радушно, а когато на сцената към Дедо Крас, Евгени и Ленкиша се присъедини и Хорхе ( един от основателите на бандата) настроението ескалира, а групата заби с нова мощ. В този състав завършиха и едночасовото шоу за вечерта, предавайки ни в ръцете на КОНТРОЛ.

Малко след десет вечерта, в  мрака на заведението, засвети амвона, от който Иван Гатев занарежда първата проповед – „България”.  Препълненият „Маймунарник” избухна заедно със светлините на сцената и вакханалията започна. Групата, която работи в последната година на високи обороти, прикова вниманието на всички присъстващи. Крещящото облекло на Иван остро контрастираше с това на останалите в групата, а освободеното му сценично поведение ясно доказа, че това е вокалът на КОНТРОЛ, без никакви препратки и уговорки. Задълженията му явно се разширяват и  изненадващо включваха и китарни импровизации, с които той умело се справи в две от парчетата. Очакваният обикновено сетлист беше майсторски извъртян, като акцентът този път бе поставен върху някои от по-старите и не толкова популярни ( в изпълнения на живо) класики. Изреждането е излишно, успяхме да чуем най – важните и крайъгълни стожери на бандата, съпроводени и от новите парчета, които вече дори нямат нужда от представяне. Надпяванията Публика – Група отново завършиха с равен резултат.  Сетлистът беше разтегнат и КОНТРОЛ, твърдо решени да ни уморят до смърт, забиваха парче след парче. Погото пред сцената увличаше нови и нови участници. Една от големите изненади на вечерта, наред с превърналото се в задължително вокално ориентиране на Оги, беше участието на Краси Неделин, който се качи на сцената при бившите си колеги и спомогна за невероятната атмосфера на „Леле како!”. Обещаните два часа отново отлетяха, като и този път оставиха във всички присъстващи жажда за още и още. В главите ни дълго още звънтеше акустичната „Тъпо Копеле”, с която традиционно напоследък приключва всичко. Планът бе преизпълнен.

В топлата вечер останахме в „Маймунарника” на сладки приказки, студени бири, а и да се сдобием с част от мърчандайза на МЛЪК! И КОНТРОЛ.

Благодарим на групите и клуба за топлото посрещане, наситената с емоции вечер и спомените, които ще ни греят до следващата ни среща.

Очаквайте нашата галерия със нимки от събитието в най-скоро време.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото