RAMPART – ‘A Tale To Cold’ и ‘War Behest’ 2012

A Tale To Cold - Inferno Records

A Tale To Cold - Inferno Records

War Behest - Inferno Records

War Behest - Inferno Records

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2012 година се оказа много плодотворна за родната гордост RAMPART.  Групата издаде EP, което съдържа три авторски песни, кавъра „Just a Little Sign” на HELLOWEEN и  версия на песента „A Tale To Cold” на френски език (б. а. все пак са под шапката на френски издател – Inferno Records) и добре режисиран клип на „Metal Spell” – песен, която е и пилотна за EP-то. Приказната обложка е дело на художника Димитър Николов, известен с работата си за немския фестивал Keep It True, ROSS THE BOSS, SENTINEL BEAST, STEELWING, NASTY TENDENCY, WISHDOOM и др. – е типична за хеви метъл жанра – картина на замразени ловци на дракони.

На 20 юни тази невероятна българска банда ни зарадва с нов дългосвирещ албум ‘War Behest’ с който Мария, Вили, Свилен и Петър ни предоставят добре смазан механизъм за метъл с невероятно свирене и синхрон между лирични моменти и бързо галопиращ риф, в комбинация с мощното гласище на Мария, за което много нейни колежки могат да й завидят. Творбата е концептуална и ни връща векове назад във времето на неспирни воини. Тя разглежда конфликта, като сблъсък на интереси и като метафорична битка между двете армии на съвършените воини и на занаятчиите. След  като затихва интрото от точещи се мечове и готова за нападение армия, заповедта е дадена с първата секира от албума – „Army of the Perfect” и до края на диска няма време за почивка от хедбeнг, освен в първата част на „баладичната“ песен  “Within the Silence”. Впечатление правят разчупените китарни сола и сложната ритмика на албума. Не случайно RAMPART  си извоюваха правото да оглавяват няколко фестивала, редом до германците WITCHBURNER, WIZARD,  METAL WITCH и французите LONEWOLF. Ако това не е достатъчен довод да се снабдите с албума на групата, то трябва да я видите на живо. Това е от мен, а аз продължавам да си куфея на албума и да пия бира!

We are bound with metal spell.
We shall defend to the end!
We are charged with metal strength.
We shall follow our fate !

оценка 9.5/10

Дарин Шильов
(Даро метъл)

  1. #1 написан от Metalfen (преди 10 години)

    А бе слушах го албума ама нещо никак не съм впечатлен … особено от пискливите вокали …. иначе рифчетата са яки.

  2. #2 написан от Razor (преди 10 години)

    Албумчето кърти! Много яко! Точно вокалите го правят специфично -кефи! Браво на бандата за добрата работа!

  3. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  4. Коментари за тази публикация
В началото