Интервю с Shun (DreamSpirit)

DreamSpirit

DREAMSPIRIT

Shun е китарист на китайската група DREAMSPIRIT, които ще гостуват за първи път в България този четвъртък (12.07.2018) от 21 часа в столичния клуб LIVE & LOUD, който на драго сърце даде специално интервю за METAL HANGAR 18.

MH18: DREAMSPIRIT e ot Тайан, провинция Шандун, Източен Китай. Как групата започна съществуването си и как се запали по метъла? Можеш ли да ни кажеш нещо повече за себе си?

Shun: Bao (един от китаристите в групата) и аз ходихме в едно и също училище и станахме приятели. Когато бяхме тинейджъри, той първи започна да слуша рок, след което ми го представи и на мен. След това започнахме да учим да свирим на разни инструменти и така формирахме групата заедно. През това време, ние слушахме различни разновидности на рок музиката. Може да се каже, че хеви метълът избра нас, а не ние него. Ха-ха-ха. Ние всички обичаме музика, с хубава мелодия и поради тази причина мелодиите са голяма част от DREAMSPIRIT. Шандун е мястото, където е бил Конфуций. Дори въздухът, който дишахме, когато израснахме, беше пълен с него. Това показвам в текстове на песните, които пиша. Има етикет, почтеност, доброжелателство и чест.

MH18: Можеш ли да ни кажеш нещо повече за името на групата?

Shun: Идеята за името беше моя. Доста често сънувам, докато спя, и се наслаждавам на това. Мисля си, че имаше друга душа в съня ми.

MH18: Азиатската музика не е много популярна в Европа. Как смяташ, че ще бъде приета групата сред феновете?

Shun: Мисля, че си прав. Искаме да променим това. Имаме известен опит със сцената в Европа и публиката бе доста развълнувана. На това турне ние ще посетим повече места в Европа. Може би ще ти кажа след турнето. Ха-ха-ха.

MH18: Във вашата музика смесвате традиционни китайски елементи с модерно метъл звучене. Как точно определяш стила ви?

Shun: Китайски Folk/Power/Heavy Metal? Не съм сигурен. Мисля си, че сме по-различни от бандите в Европа, които често са наричани фолк метъл. Ние по-скоро се доближаваме до групи като ANGRA например. Те са по-скоро heavy metal/power метъл с фолк елементи. Обикновено доста банди използват фолк елементи, било то ориенталски или египетски. Фолк музиката е коренът.

MH18: Кои банди ви вдъхновяват да правите музика?

Shun: Judas Priest, U.D.O, Accept, Nightwish, Tang Dynasty и много други.

DREAMSPIRIT - General Triumphant

DREAMSPIRIT – General Triumphant

MH18: Какво можеш да ни кажеш за темата на албума ви? Миналата година издадохте втория си албум – „General Triumphant“. Чух метъл елементите в него, но те са доста различни и често напомнят на традиционната китайска музика.

Shun: Aлбумът е концептуален, фокусиран върху измислен древен генерал, чиито черти ни напомнят за три известни исторически фигури: Cao Cao (155-220), великият военачалник от периода на Трите царства, генерал Юе Фей (1103-1142 ), националният герой на династията на песента и  Lin Chong, измислен герой и анти-герой в „Water Margin“. Музиката в този албум е класически хеви метъл, подобно на JUDAS PRIEST и немските ветерани ACCEPT. Песните са внимателно конструирани, докато текстовете се римуват по хубав начин и прибавят друго звуково ниво с ритъма и точността си. Акцентът този път е върху китарите, в сравнение с първия албум „Mountains and Rivers“..

MH18: Работите ли по нов материал в момента?

Shun: Имаме няколко нови песни, като ще изсвирим някои от тях другата седмица, на концерта ни в София.

MH18: В Китай има доста цензура. Това пречи ли ви по някакъв начин? Можете ли свободно да пеете за всичко, което искате? Често се предполага, че Китай е много затворен за външния свят. Така ли е в действителност?

Shun: Понякога хората трябва да проверят текстовете на песните ни, преди да ни потвърдят някое шоу, но текстовете на DREAMSPIRIT са много неясни, но изглежда, че нямаме проблеми с това. Много хора в Китай са готови да опитат нови неща. Хората в Китай са доста скромни. Традиционната музика може да бъде много меланхолична, но хеви метълът е много агресивен и дори провокативен. Не е лесно да се смесват двете неща.

MH18: Вие свирихте на Wacken Open Air и на други места в Европа, като цяло. Намирате ли разлика между азиатската сцена и фенове и европейските?

Shun: Сцената в Европа е наистина професионална и узряла. Още веднъж, ще мога да ти кажа повече, след като приключим турнето.

MH18: Какви са бъдещите ви планове?

Shun: По-добри песни, повече албуми и повече турнета и места, които да посетим.

MH18: Последни думи за нашите читатели?

Shun: Елате и ни вижте. Чуйте нещо различно. Надяваме се, че ще намерим повече приятели.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото