За пръв път в България – руското хорър трап дуо IC3PEAK

ic3peakМосковското авангард-електронно дуо IC3PEAK е една от най-известните контра-културни формации в Русия в момента. Тяхната музика се обуславя от биполярна естетика, в която мелодии, напомнящи на болезнената руска зима, се сблъскват с безмилостни и постоянно пропадащи инструментали. Резултатът е безупречна продукция, която може да се нарече изключително дръзка и смела.

Наташа Креслина и Ник Костилев създават IC3PEAK през 2014 и от тогава не спират да правят музика. Грижат се самостоятелно за цялата визуална концепция на групата (видеоклипове и снимки).Текстовете им са изпълнени с всевъзможни картини и както те самите определят – са „страшна руска приказка“. Характерно за модерната руска сцена не оставят и социалния елемент – те далеч не са безпристрастни към заобикалящата ги среда и са сред най-силногласните активисти спрямо правата на LGBTQ общностите, а песента „Смерть Больше Нет“ е откровено критична към управленческия модел в Русия. Последният  албум на IC3PEAK – „Сказка“ беше придружен от неумолимо турне из цяла Русия (а и не само), като повечето от концертите бяха напълно разпродадени.

Концертът им в България, който ще е и единствен на Балканския полуостров, ще се проведе в club *Mixtape 5* на 21 февруари 2019г. Той се организира от пловдивската общност “Пост Култура”.

Билети могат да се намерят в мрежата на bilet.bg.

Facebook event: https://goo.gl/eTLBsW
Youtube page Ic3peak: https://goo.gl/8i9ML6
Facebook page Пост Култура: https://goo.gl/sPszBG

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото