Чуйте ново парче от предстоящия албум на DEVOLVED

След като показаха обложката и траклиста на новия си албум “Reprisal”, Devolved ни представят и една песен от него. Това е парчето “Supremacy Enforced” и може да бъде чуто тук:

Основателят на Devolved – John Sankey коментира “Reprisal”:

John Sankey

Много предпазливо исках да комбинирам „животински” дет метъл с по-прогресив и модерни елементи, докато все още обединявам студените и футуристични мелодии, които винаги са били като „подпис” на нашите саунд и концепция. Имах много специфична визия за този албум и ето го най-накрая окончателния образ на това какво винаги съм искал да бъдат Devolved. След последното ни издание “Oblivion” реших да работя сам за себе си и написах структурите на всички нови песни и аранжименти в тяхната цялост, със записване само на барабаните и вокалите от мен. След като бяха готови привиках нов китарист – Mark Hawkins, който след това написа и записа всички китарни и бас партии. Неговото намесване наистина ни позволи да експериментираме върху всяко парче и отведе музиката до едно тотално ново ниво на скорост и техничност. Да кажа, че работата по китарите в този албум е много над всичко, което сме правили досега, ще бъде голямо твърдение! Новият вокал Mark Haggblad донесе своята свирепост в бандата – неговите безмилостни вокали са екстремно агресивни във всеки трак, като в същото време поддържат уникалния тон, който съвпада перфектно с динамиката и разнообразието в песните. Беше ново, креативно преживяване да работя с толкова фокусирани и талантливи нови членове и определено ни позволи да надминем всичко, което на което бе способна бандата в миналото. “Repisal” без съмнение е албумът, който винаги съм искал да създам, още от сформирането на Devolved.”

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото