STONED JESUS и специалните им гости SOMALI YACHT CLUB за първи път в София

Stoned Jesus, Somali Yacht Club posterПрез май миналата година наблюдавахме прецедент в ъндърграунд рок сцената у нас. Украинското стоунър рок трио Stoned Jesus свири в Пловдив при толкова голям интерес, че се наложи концертът да се премести в много по-голяма зала. Логично, макар и година по-късно, групата ще гостува за пръв път в София на 13 май с концерт в клуб Mixtape 5.

Stoned Jesus се превърнаха в сензация още с второто си издание „Seven Thunders Roar“. Бандата си закова солидно име в ъндърграунд рок средите и излезе на някои от най-важните концептуални стоунър и дуум фестивали в Европа. В момента момчетата работят по нов материал и, да, обещават, че на концертите им ще чуем и нови парчета.

Днес стана ясно, че концертът ще е още по-интересен, тъй като Stoned Jesus водят на турнето и техните сънародници и приятели от Somali Yacht Club. Триото свири сайкъделик стоунър рок, съчетан с шугейз и отнасящи инструментални пасажи. Вдъхновяват се от банди като Colour Haze, Black Sabbath и Queens of the Stone Age, като умело вплитат влиянията си в еклектична авторска музика. Третият албум на Somali Yacht Club – “The Sea” излезе преди седмица.

Билети за концерта се продават в мрежата на Ticketlogic.bg и Bilet.bg по 20 лева. В деня на концерта и на входа на клуба цената им ще бъде 25 лева.

 

Линк към събитието във Facebook

Stoned Jesus в Bandcamp

Somali Yacht Club в в Bandcamp

 

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото