Slipknot се готвят за „най-невероятните си изпълнения“ на Sonisphere

Нова информация за фестивала Sonisphere, за който ви съобщавахме и по-рано тук и тук.

 

Барабанистът на Slipknot Joey Jordison смята че участията им като хедлайнери на Sonisphere това лято ще бъдат „най-невероятните шоута в тяхната кариера“. В последното издание на Metal Hammer, Joey и перкусионистът и съосновател на Slipknot Shawn Crahan говорят за емоционалния заряд на предстоящото им европейско турне, басистът, който заменя покойния Paul Gray и бъдещето на Slipknot, включително и вероятността за нов албум.

Някои бяха изненадани от решението на групата да отбележи своето завръщане в Европа, а не в родината си, след смъртта на техния колега и „брат“, басиста Paul Gray, но за бандата в това има голям смисъл.

„Защо да не отидем първо в Европа?“ пита Joey. „Всички в Европа са били винаги невероятни към нас, особено в Обединеното кралство. Все още помня първото ни шоу там [през 1999] Все още го сънувам! Това беше един от най-забележителните моменти в нашата кариера, така че защо да не се върнем отново там?“

Shawn е съгласен: „Готови сме да почетем живота на Paul, да почетем любовта му към музиката, любовта му към Slipknot и към феновете.“

Много малко групи могат да се сравнят със Slipknot по интензивност и живи изпълнения и Joey казва, че това е така от самото начало. На първото по рода си голямо турне през 1999 г. той твърди: „Ние направо отнасяхме останалите банди от сцената, всяка нощ. А това дори не беше състезание.” 

Но след смъртта на Paul миналата година бъдещето на тази непреодолима сила изглежда под въпрос; фронтменът на Slipknot Corey Taylor и китаристът Jim Root признават пред екипа на Sonisphere по време на турнето им със Stone Sour миналото лято, че не са сигурни какво ще стане след това. „Ще има дълъг процес на възстановяване, който трябва да се случи, преди дори да помислим за това дали Slipknot ще продължи да съществува или не“, казва Jim по това време.

За Joey и Shawn изглежда никога не е имало някакво съмнение за възкресението на Slipknot.

„Slipknot няма да умре. Това е жива сила човече,“ твърди Joey, повтаряйки своите  коментари, които прави на раздаването на наградите „Golden Gods” на списание Revolver Magazin“ миналия месец в САЩ, където казва, че „това ще бъдат някои от най-удивителните изпълнения, които сме правили“, и разкрива, че е написал куп нови песни за Slipknot и по време на репетициите групата „напълно избухва”. 

А какво става с новия албум? Shawn заявява, че „ще има нови записи” и в същото време казва, че „няма идея“ кога ще се случи това, тъй като в момента групата е съсредоточила цялата си енергия в турнето.

„Всеки от нас ще направи най-невероятните изпълнения в нашата кариера“, казва Joey „Това е всичко. Не казвам това, за да правя реклама на шоуто. Но то ще си струва чакането. Ще гледаме как публиката избухва.“

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото