OVERDAWN и LAST REMAINS издават сплит, записват обща песен

Съвместното издание на двете русенски групи излиза в началото на 2012 г.

 

Двете най-съществени млади групи от метъл сцената в Русе OVERDAWN и LAST REMAINS в момента записват песни за сплит диск, който възнамеряват да пуснат на пазара в началото на следващата година. Все още неозаглавеното издание ще включва по четири нови парчета от двете групи плюс една обща песен, записана от различни членове на двете банди. Това споделят Иво Караджов, вокалист на OVERDAWN, и Димитър Ангелов от LAST REMAINS в ексклузивно нтервю за MUSIC VAULT.

Общата песен, чието звучене Караджов определя като “надъхващо-напрягаща”, ще бъде записана от сборен състав, който ще включва членове и на двете групи. “Двама китаристи, басист и барабанист, като комбинациите вече са горе-долу ясни – обяснява Караджов. – Всеки дава някаква идея за песента – тя ще се води наистина обща, няма да разделяме кой какво е свирил изцяло. Който реши, че може да допринесе с нещо за тази песен, го прави.” В парчето ще пеят вокалистите и на двете групи, като най-вероятно към тях ще се присъедини и Александър Атанасов от колектива 082 Family.

Записите на песните се осъществяват в Русе, като планът на групите е след това песните да бъдат миксирани и мастерирани в софийското студио Soundlurker от Боби Костадинов (работил по актуалните албуми на двете групи: The World Only Ends When You’re Dead на OVERDAWN и False Concept of Life на LAST REMAINS; както и с Throat Fisting, Breakpoint, Bright Sight и други). Сурова версия на “Our Demise”, първата готова песен на LAST REMAINS, която ще бъде включена в сплита, вече може да бъде свалена безплатно от тук.

Междувременно двете групи ще направят и няколко съвместни концерта: на 17 декември в пловдивския клуб “Пъзела” заедно с From the Inside и 8m/s и поле на 25-и в Русе, клуб “Versus”.

OVERDAWN - Снимка: Искренна Панайотова

OVERDAWN - Снимка: Искренна Панайотова

LAST REMAINS - Снимка: Искренна Панайотова

LAST REMAINS - Снимка: Искренна Панайотова

 

OVERDAWN LAST REMAINS
Иво Караджов – вокали
Стефан Димитров – китари
Денис Руфадов – китари
Николай Малчев – бас
Младен Радев – барабани
http://www.facebook.com/overdawn.band
http://myspace.com/overdawn
http://last.fm/music/overdawn

 

Димитър Ангелов – вокали
Илиян Кръстев – китари
Боян Николов – барабани
Светлин Арнаудов – китари
Милен Петров – бас китара
https://www.facebook.com/lastremains
http://myspace.com/lastremainsbg
http://www.last.fm/music/Last+Remains
http://twitter.com/LAST_REMAINS
http://soundcloud.com/last-remains
http://www.purevolume.com/LastRemainsZ
http://www.reverbnation.com/lastremains

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото