Още информация за новия албум на Kamelot

Симфоничните метъл величия Kamelot потвърдиха заглавието на предстоящия им албум. Новата творба ще носи името Haven“ и ще може да бъде предварително поръчана от 26 февруари в множество специализирани и лимитирани варианти от Napalm Records. Официалната дата за американския дебют е 5 май 2015, а за Европа и останата част от света датата е 8 май 2015.

Тогава настава времето на филмовия, емоционален и динамичен свят на „Haven“. Той включва комбинация от познатите изразни средства от музиката на Kamelot, съчетани с нови и модерни елементи, както и някои забележителни емоционални забежки назад във времето към ранното творчество на групата. Артистичната музика на Kamelot е пълна със символизъм и показва как групата усеща света и съвременна цивилизация.

Ето какво споделят и самите музиканти за новата си творба:

Thomas Youngblood:

„Haven“ ( прев. „Убежище“) носи мрачното усещане за един свят, който полудява. С един албум, който е едновременно меланхоличен и жив искаме да намерим оставащата надежда, когато тъмен облак надвисва над нашия свят и да предоставим на слушателя „Убежище“ от него. Гордеем се с всички песни, както и с разнообразието в „Haven“.

Tommy Karevik:

В песните се редуват от мрак и меланхолия до ентусиазъм и мелодични елементи.

Oliver Palotai:

„Haven“ има агресивно звучене, което показва новата, революционна пътека, по която върви групата.

Новото произведение е продуцирано от Sascha Paeth и мастерирано от датчанина Jacob Hansen. „Haven“ е стабилен албум който със сигурност ще се хареса на критиците и няма да разочарова феновете. Гост музиканти са Alissa White-Gluz (Arch Enemy), Troy Donockley (Nightwish) and Charlotte Wessels (Delain). Спиращата дъха обложка и артуорка са дело на Stefan Heileman, а допълнителната работа по оформлението е на Gustavo Sazes.

След пускането на „Haven“ на пазара, Kamelot се отправят на голямо световно турне започващо в Северна Америка (април / май 2015) и продължаващо по Европейските сцени на летните рок фестивали (лято 2015) (да се надяваме че няма да подминат България). През септември / октомври 2015 групата продължава най-сериозното си досега хедлайнерското си турне в Европа.

Ето и списък на песните от албума:

 kamelot-haven-cover

HAVEN :
01. Fallen Star
02. Insomnia
03. Citizen Zero
04. Veil of Elysium
05. Under Grey Skies
06. My Therapy
07. Ecclesia
08. End of Innocence
09. Beautiful Apocalypse
10. Liar Liar (Wasteland Monarchy)
11. Here’s To The Fall
12. Revolution
13. Haven

БОНУС CD (само за специализираните и лимитирани издания)
01. End of Innocence – Piano Version
02. Veil of Elysium – Acoustic Version
03. Fallen Star – Orchestral Version
04. Here’s To The Fall – Orchestral Version
05. My Therapy – Orchestral Version
06. Fallen Star – Instrumental
07. Insomnia – Instrumental
08. Citizen Zero – Instrumental
09. Veil of Elysium – Instrumental
10. Under Grey Skies – Instrumental
11. My Therapy – Instrumental
12. End of Innocence – Instrumental
13. Beautiful Apocalypse – Instrumental
14. Liar Liar (Wasteland Monarchy) – Instrumental
15. Revolution – Instrumental

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото