Oceans Of Sadness

Oceans Of Sadness

Музикантите от белгийската авангард/прогресив метъл група Oceans Of Sadness обявиха разпадането си. Ето и официалното изявление:

„Най-напред искаме да благодарим на всички, които ни подкрепяха през последните 15 години. Благодарим ви за това, че успяхме да направим толкова хубави неща заедно, за които не смеехме и да мечтаем преди 15 години…
По време на тези 15 години никога не сме се старали да бъдем част от някаква определена сцена и визия,това беше последното нещо, за което сме се тревожили. Единствената ни цел беше да създаваме собствен звук и да пишем оригинална и вдъхновяваща музика – и сме горди с постигнатото – 5 страхотни албума.

Горди сме с музиката си и винаги сме вярвали, че ставаме все по-добри с всеки албум. Но вече чувстваме, че няма какво повече да кажем… Можем, разбира се, да продължим още 15 години…но не искаме. Чувстваме, че е време за малко почивка, а какво ще ни предложи бъдеще…можем само да гадаем… Убеден съм, че всички ще продължим да се занимаваме с музика, може би поотделно, може би заедно, но важното е, че усещаме, че е нужно да затворим тази страница от живота си с гордост и достойнство.

Не сме хора, които биха тръшнали вратата и захвърлили ключовете, но все пак нямаме намерение да се върнем отново, поне не и в същата форма, поне в близките няколко години… музиката опира до креативност и предизвикателство, а точно сега чувстваме, че нещата започнаха да стават твърде туринни, липсва ни енергията за записи на нов албум, преговорите с издателите вече ни струват доста пари и усилия.

Положителното е, че решихме да сложим края на Oceans Of Sadness със стил и ще направим едно уникално последно шоу, скоро ще научите подробностите.

Благодарим за всичко! Надяваме се музиката ни да ви носи удоволствие още дълги години!“