Нов албум от лагера на ARCH ENEMY

Няма да е минало много време, откакто Arch Enemy ще са ни посетили за пръв път в столицата, когато излиза новият им албум. Наследникът на супер успешния „Khaos legions“ от 2011г. , „War eternal“ ще се появи в Европа на 9 юни. Групата вече започва миксирането на своя девети студиен албум заедно с Jens Bogren (Opeth, Paradise Lost, Kreator) в Швеция. Китаристът Michael Amott коментира:

Продуцирали сме се сами, както направихме и при “Khaos Legions”. Имаме ясна представа за това как искаме да звучат ARCH ENEMY и наистина можем да го постигнем без помощта на външни продуценти. Също така имаме предимство с нашите двама инженери – Daniel Erlandsson (барабани) и Nick Cordle (китара).
Ходили сме в няколко различни студиа тук в Швеция, барабаните са от Fascination Street Studio, китари и бас – от друго. Тъкмо завършихме вокалите в трето студио с инженера Staffan Karlsson (“Khaos Legions”) , а миксирането и мастерирането ще бъде направено от Jens Bogren.
Музикално този албум стига места, които не сме достигали преди. Както феновете знаят, всеки от нашите албуми си има свое специфично настроение. И “War Eternal” ще остави своя собствен белег. Текстово това е доста по-личен запис и чувствам, че песните имат повече динамичност и дълбочина от всякога, заредени със силен и разнообразен метъл, подплатен с тонове мелодии и емоции. (..)

 

Често пъти животът е борба, война срещу, както обичам да казвам, „умствените окови“ на обществото, които се опитват да те спрат да живееш живота си по начина, по който искаш; опитват се да те възспрат да постигнеш мечтите си. Винаги съм се възмущавал на това и винаги ще се. Заглавието описва нашето колективно поведение и като група; сцените ще бъдат разрушени, тъпанчетата ще кървят. Няма да има избор. Това, дами и господа, е „Вечна война“ ….

Очаквайте повече подробности.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото