Концерт на две гръцки и две български блек метъл групи в клуб Live & Loud, София.

Ето и малко повече информация за групите и концерта:

Nihilism е строго концептуална група с много ясен и уникален естетически подход, който подсилва тематиката на албумите и шоуто им на живо. Люлеейки се между музикалния контраст на дисонанса и хармонията, Nihilism потапя слушателя в новата ера на модерния Black Metal. Минималистична, тъмна и далечна, групата предава философската идея за нихилизма в мрачно и модерно изкуство. (https://www.facebook.com/nhlsmband/)

Infernal Storm е млада блек метъл група от Гърция. Имайки официално издадено EP (On Thorns Ov Hell) и нов състав, те в момента работят върху промо пакет и в същото време върху своя дебютен албум. Миналия декември те споделиха сцената с гръцките легенди Yoth Iria! Текстовете им са свързани с лични преживявания, както и с визията на “Left Hand Path”. (https://www.facebook.com/Infernal-Storm-112055120989241/)

Клада е български блек метъл проект, понастоящем трио, който набира популярност в софийския ъндърграунд от 2014-та. Музиката на Клада се отличава със силен емоционален заряд, мелодии и динамични композиции. (https://www.facebook.com/kladaofficial)

Идеята за Historian като самостоятелен проект се ражда по време на блек метъл конкурса на форума на музикантите от metal-archives. През 2013 г. е записано първото EP. През 2017 г. съставът на Historian е завършен, включващ членове на Inspell, Axecutor, hereAndNow и Primitive Angel Gospoden. Първият албум (озаглавен Scroll – I) беше издаден на 13 септември 2018 г. Той беше представен на същия ден на концерта на Batushka, където Historian бяха поддържаща група. Historian имат много концерти, като са свирили с групи като Goatwhore, Welicoruss, Storm Crow и много други. (https://www.facebook.com/HistorianMetal)

Датата на събитието е 4-ти юни. Начало 21:00 ч. Билети ще се продават в деня на събитието, само на входа на клуба, на цена 20 лв.