New Wave Of Bulgarian Metal – Кои са FRAGMENTS OF EXISTENCE?

 Добре дошли отново в рубриката ни New Wave Of Bulgarian Metal! Този път ще ви запознаем със софийската банда FRAGMENTS OF EXISTENCE. По-долу може да прочетете кратка история на бандата, интервюто ни с тях, както и да изгледате дебютния им видеоклип към песента “Aftermath“.


Fragments of ExistenceКои са FRAGMENTS OF EXISTENCE?
Иван Мунин ‘Ванс‘ – Вокали/китара
Иво Цацов ‘Fish’ – Китара
Антон Андонов ‘Torden’ – Бас/вокали
Калин Енчев – Барабани

 FRAGMENTS OF EXISTENCE съществува от ноември месец 2012-а година. След като група CHAINS се разпадна по това време, Иван и Иво са решили да сформират нова група с Калин Енчев (познат дотогава като барабанист на 40 DAYS LATER, FORMLESS REALITY, DASH THE EFFORT). След това, момчетата са се фокусирали върху писането на авторски материал за албум, като са запазили и старите парчета на бандата. Сега, три години по-късно, са готови със записите по дебютния им албум. Творбата ще бъде издадена по-късно тази година.

Здравейте, банда! Как се чувствате?
Доста обнадеждени, благодарим!

Тази пролет ще издадете дебютния си албум “Eons“. Разкажете ни малко повече за него.
По всичко личи, че ще стане напролет, но все още не се наемаме да се ангажираме с дати. “Aeons“ (Eons) е работното заглавие на албума и ще включва 8 трака с общо времетраене 48:00 минути. Темата на албума е екзистенциализъм и всяка песен представлява отделен епизод от живота на лирическия герой.

Планирате ли нещо по-мащабно откъм концерта дейност, чрез която да промотирате творбата?
Имаме за цел да промотираме албума в няколко града в България, засега.

Музиката на FRAGMENTS OF EXISTENCE носи ли някакво послание и ако да, какво?
Живейте отвъд привидно нормалното.

Кое е нещото, което крепи бандата от самото й начало преди 3 години? Каква е движещата сила във вашата банда?
До този етап от развитието на групата винаги е било приятелството. Също така сме единодушни относно музикалното си творчество. Не си спомням да сме имали разногласия когато сме композирали авторските си песни. Освен това често се събираме да прекарваме време заедно извън работната среда. Ние, Иван и Иво, се познаваме и свирим заедно от 2009-а година и вече доста добре се познаваме като хора и музиканти.

Доволни ли сте от постигнатото до тук?
Абсолютно. Отне ни доста време и енергия, но работихме усилено и то в доста труден период, но се постарахме. А и работихме с много качествени хора и професионалисти в лицето на Владимир Бочев (Demenzia, Zero Project Studio), Мария Ничева (Maria Wilde Design) и нашият добър приятел Ивайло Гогов, който се погрижи за обложката.

Кои са FRAGMENTS OF EXISTENCE извън музикалната сцена? С какво се занимавате?
Всеки от нас има професия и различни хобита. Някои карат сърф, други го бъзикат заради това, хаха. Може би само доброто пиво е общото между четирима ни извън групата. [смее се]

Какво искате да постигнете чрез музиката, която правите? С какво искате да се отличите сред останалите банди на сцената?
Отличаването не е самоцел, но бихме искали да се разпознаваме с композициите си. Искрено се надяваме музиката да докосне повече слушатели, защото смятаме, че има какво да се чуе.

Говорейки за сцената, какво е мнението Ви за разрастващата се българска метъл сцена?
От няколко години насам местната сцена е в подем, което е благоприятно за всичките й представители.

Дойде време и за последният ни въпрос. Кажете нещо на феновете ви и читателите ни. Какво е вашето послание за тях?
Животът е въпрос на свободен избор и перцепция. И за нас е важно да останем свободомислещи. Посланието е да изживеем всеки миг и да изпитаме всяка емоция сега, в този момент, всеки сам трябва да следва пътя си и, както се казва, да не пречи на другите да правят същото. Останете истински, защото това не е модна тенденция, но винаги е на мода.

Благодаря за съдействието и до нови срещи!
И ние благодарим от сърце! Keep up the awesome work!
Fragments of Existence logoБлагодарим на всички за отделеното внимание! Ще се видим следващата седмица!

 Всеки, който желае да следи случващото се около бандата, може да направи това на тяхната Facebook страница. Всичко, което трябва да направите, е да цъкнете ето тук.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото